SoltBrain Blog

Youtube csatorna ajánló: Barbara4u2c

2021. február 20. - SoltBrain

Szlovénia leghíresebb youtubere Barbara4u2c, vagy polgári nevén Barbara Horvat. Az 1992-es születésű félig szlovén, félig magyar lány 2007-ben kezdte a YouTube karrierjét, és most 2021-ben már több százezer feliratkozónál jár. Jelenleg három Youtube csatornája van, melyeket időnként átnevez; Barbara4u2rlx, Barbara4u2c Alter ego, The Barbara Horvat, emellett rendszeresen posztol Instagramra is. A legnépszerűbb a Barbara4u2rlx, amely 208 ezer feliratkozóval büszkélkedhet. Egy-egy videó erejéig ko-produkcióban dolgozott más youtuberekkel is, például a barátnőjével Jaclyn Glenn-nel vagy BerryTheBlue-val. Korábban a Barbara4u2c nicknevet használta előszeretettel.
barbara4u2c05.jpg

 A Szlovénia és az USA között ingázó Barbara Horvatot ugyan nemzetünk távolba szakadt tagjának tartom származása okán, de kevés magyar tartalmat szokott posztolni, időnként megszólal szláv akcentussal magyarul, illetve az egyik videóban felbukkan egy ötszázforintos. Tudomásul veszem, hogy inkább szlovénnek vallja magát, de én személy szerint örülnék, ha valamilyen formában a magyarokról is készítene videókat, lehetne vicceset, komolyat, amilyet csak szeretne. Ha böngészünk a csatornáin, hamar észrevehetjük, hogy videói témájukat tekintve rendkívül szerte ágazóak; legyen szó a közösségi média kritizálásáról, életútjáról, Szlovéniáról, a szláv népekről vagy általában a posztmodern társadalom bírálatáról. Talán egyszerűbb is lenne azt mondani, hogy a tematikanélküliségben léteznek, mivel annyira sokfélék. Tekintélyes mennyiségű videót szentel Szlovénia és a szlovén kultúra bemutatásának, legyen szó az ország turisztikai látványosságairól, történelméről, a helyi sörökről vagy a szlovén nyelv sajátosságairól. Próbálkozott rap számokkal is, de szerintem nem sikerültek túl jóra, hozzáteszem, hogy nem értek különösebben a rap műfajhoz. A legsikeresebb, híresebb videósorozatai a Slavmas, The day I met, illetve a Szlovéniát Szlovákiával összehasonlító videók szintén a népszerűbbek közé tartoznak. Érdekes tényeket is megtudhatunk Barbara4u2c-ről a feltöltött videók alapján :). 

Barbara Horvat színésznőnek készül gyerekkora óta, ezért egy időben kiutazott Los Angelesbe színészetet tanulni, ahonnan nemrégiben visszatért Európába. Számos érdekességeket elárul magáról, mint például azt, hogy vegetáriánus, állatbarát, szeret túrázni, jógázni, utóbbi időben gördeszkázik, emellett egyik videójában megemlíti a furcsa fóbiáit. Megjelenése rendkívül változatos; barna, fekete, hidrogénszőke, valamint vörös hajszínekben egyaránt láthattuk őt a közösségi médiában. 

 Egyes vicces videókat "szlávosan" tálal Barbara. Az orosz akcentusra rájátszik, nem így szokott beszélni. Ez esetben egy bujtatott reklámot is láthatunk, amely poénos köntösben nem válik tolakodóvá. 

A népszerűbb youtuberek, instagramra posztolók, influencerek félúton helyezkednek el az átlagember és a celebek között, akik véleményükkel befolyásolhatják a követőtáborukat, ezáltal a közvéleményt is kisebb-nagyobb mértékben. Az évekkel korábban készített feminizmus- illetve a társadalomkritikus videói hatást gyakoroltak a gondolkodásomra, kár, hogy nagyon sok ilyen jellegű videóját privátba helyezte. Angoltanulásra is szoktam használni ezeket kisfilmeket, mert akcentussal ugyan, de érthetően beszél angolul Barbara.

barbara4u2c06.jpg

 

Youtube csatornák:

Barbara4u2rlx

Barbara4u2c Alter ego 

The Barbara Horvat

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr9816432220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2021.02.21. 14:32:58

Hehe, Barbara Horvat az szerintem inkább egyharmadig szlovén, egyharmadig magyar, egyharmadig meg horvát :-)

SoltBrain 2021.02.21. 16:29:58

@Pierr Kardán: a vezetéknév alapján befigyelnek a horvát ősök :)

Gato666 2021.02.22. 07:57:03

@SoltBrain: a keresztnév alapján meg a barbárok... :)

SoltBrain 2021.02.23. 21:19:46

@Csodálatos Kovács Lajos: Több milliárd embernek. Vagyunk 7 milliárdan (mire kimondom, addig is nagyon sokan születnek) a magyarok meg, ha Nagyon felfelé kerekítek, akkor is max. 15 millióan
süti beállítások módosítása