SoltBrain Blog

Puzsér Robi se a régi már...

2022. október 16. - SoltBrain

Puzsér Robi megszűnt szélsőközép lenni. Beleesett a ballibsik tipikus hibájába. Amolyan független-objektívként hangoztatta a véleményét egyre markánsabban, miközben szépen lassan belesimult abba a balos-jobbos szekértábor logika szerinti ellentétbe, amit korábban ő maga is kritizált. Régen valóban középen helyezkedett el, de azóta átköltözött a bal oldalra.

szelsokozep-puzser.jpg

Évekkel ezelőtt Puzsér a szólásszabadság lelkes élharcosaként definiálta magát, olyannyira, hogy még a kuruc.infót is védelmébe vette. Sajnos ez a korszaka úgy látszik véget ért. Emlékszem, egyik előadásuk előtt - amikor a közönség soraiban ültem - Puzsér és Gödri megkérték a hallgatóságot, hogy ne szóljanak közbe, ami azért meglepő, mert előtte számos alkalommal megengedték. Szóval, ha Robit vagy társait kritizálják, akkor nem kér a szólásszabadságból, így tehát látjuk, hogy a gyakorlatban mégsem működik az az elv, amit korábban hangoztatott.

De nem is ez a képmutatás a legnagyobb problémám, hanem az, hogy Puzsér Robi mostanában leragadt az aktuálpolitikánál. Az az ember, akitől korábban emelkedett társadalomkritikus gondolatokat, életfilozófiát, olykor spirituális tanítást kaphattunk, most belefulladni látszik a mindennapi politika rideg valóságába. Szinte már felüdülésnek érzem, amikor a médiát ostorozza, mert olyankor képes újra elszakadni a gyurcsányozástól és az orbánozástól.

Amikor figyelme nagy részét a napi politikai csatározások felé fordította, alapvetően megváltozott a rendszerkritikus gondolkodása. Korábbi írásaiban a társadalmat és a médiát vette górcső alá: akkor vetette papírra, mondta el podcastekben, töltötte fel youtube videóiban a legjobb gondolatait. Az utóbbi években viszont a Gyurcsányozás és az Orbánozás adja a posztjai tartalmának jelentős részét. Régen szerettem olvasni Puzsér Robi írásait, most már sajnos egy kaptafára megy szinte az összes irománya.

Mostanában rendszeresen belájkolom a kemény kritikust kritizáló kommenteket, mert egyetértek velük. Teljesen elfogulttá tette Puzsért az ukrán-orosz háború, annyira, hogy már az oroszellenes szankciók negatív hatásairól sem hajlandó írni.

Érdekes látni, ahogyan egy filozófus véleményvezér elárulja az általa létrehozott, függetlennek mondott mozgalmat. Már nincsen középen a szélsőközép. 

Puzsér Robi se a régi már. Akkor volt Puzsér Róbert igazán független és objektív, amíg nem foglalkozott politikával.

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr2617954590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.10.17. 14:57:25

Puzsér korai szakaszban lévő agytorzulása a NER kompatibilitás felé, az semmi.

Nézzétek meg a Schiffert, a Hirhamisitó TV semmi idö alatt betörte, az egészséges ösztöneit kimosta belőle és 95%-os NER jobbággyá silányitotta.

5% erőtlen ellenzékieskedést meghagytak neki, mer há ugye ennyi azért mégiscsak kell, hogy amikor berakják a Hirhamisitó TV alázó műsoraiba, akkor egyrészt hadd ámitsa magát hogy mint ellenzêki, neki legalább sikerült beszivárognia a propaganda tv-be, másrészt hadd lássa a világ, hogy az ellenzéknek egy épkézláb embere meg gondolata sincsen.

Etniez 2022.10.17. 19:42:58

Puzsér balos?

Hónapok óta a NER hülyeségeit propagálja, a poszter le van kicsit maradva....

Etniez 2022.10.17. 19:43:45

@birkamenet: A siffer meg a másik fele, vajon mivel vajazták meg a kenyerét Nerisztánban?

gergerg 2022.10.17. 22:01:06

Szerinted az a szólásszabadság korlátozása, amikor megkérik a közönséget, hogy ugyanmár maradjon csendben egy kerekasztalbeszélgetés alatt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.10.18. 06:12:52

A ballib felesége hatása ez Azóta Puzsér lelkes gyurcsányista lett.
süti beállítások módosítása