SoltBrain Blog

Helion Prime - power metál banda Kaliforniából

2022. december 21. - SoltBrain

Még sosem csalódtam a power metálban. A műfaj erőteljes hangzása mindig feltölt energiával zenehallgatás közben, legyen szó a Dragonforce, a Hammerfall, a Sabaton együttesekről, vagy a mai posztom alanyáról,  a Helion Prime-ról.

helion-prime.jpg

 2014-ben alapították az amerikai power metál bandát, a Helion Prime-ot a kaliforniai Sacramentoban. A névválasztás a Chronicles of Riddick című filmhez köthető, ahol Helion Prime-nek hívták az egyik bolygót. Elsősorban tudományos és sci-fi témákat dolgoznak fel, ami a poszteren is érződik, valamint a dalok szövegein. A távoli bolygók, az evolúció éppúgy megfér ebben a zenei világban, mint a fekete lyukak vagy az űrlények. Kedvenc metál zenéim közé  három számukat sorolom, név szerint a Life Finds A Way-t, a Keep What You Kill-t és az Ocean of Time-ot.

 Végre egy együttes, amelyik dalt írt az evolúcióról - Helion Prime: Life Finds A Way

A Helion Prime mindezidáig három albumot adott ki, miközben többször is változott a csapattagok listája. A Life Finds A Way-ben például Heather Michele Smith énekel, míg más klippek nem, vagy alig szerepelt.

A Keep What You Kill klipje egy remekreszabott előzetes is egyben Vin Diesel akció-sci-fi filmjéhez, a Chronicles of Riddick-hez. 

 Vin Diesel az űrben is nagyon kemény, mert nem ijesztik meg a galaxist meghódító élőholtak és más űrlények

 

Albumok:

Helion Prime (2016)

Terror of the Cybernatic Space Monster (2018)

Question Everything (2020)

 

Tagok:

Jason Ashcraft,

Alex Bosson,

Chad Anderson,

Mary Zimmer, 

Jeremy Steinhouse

 

Korábbi tagok:

Heather Michele Smith : Vocals (2014-2016)

Justin Herzer : Drums (2014-2016)

Kayla Dixon : Vocals (2016-2017)

Sozos Michael : Vocals (2017-2019)

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr2417981578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása