SoltBrain Blog

Bloodhound Gang - a rap rock fenegyerekei

2023. január 18. - SoltBrain

Bang Chamber 8 néven kezdte meg a pályafutását a pennsylvaniai együttes 1988-ban, amelyik pár évvel később felvette a Bloodhound Gang nevet, amivel később híressé vált. A kezdeti nehézségek után a zenekar dalai eladási rekordokat döntöttek, leghíresebb számaik közé a Fire Water Burn, a The Bad Touch, Foxtrot Uniform Charlie Kilo és az Along Comes Mary tartozik.bloodhound-gang-album.jpg

Hooray for Boobies - 1999-ben készült Bloodhound Gang album

Mit szeretek a Bloodhound Gangban? A változatosságot: a nyugis zenétől kezdve a pörgős rockon át a rapig bezárólag sokféle zenét hallgathatunk a bandától. Műfajilag nézve ők a rockot ötvözik a rap, hip hop stílusokkal, megspékelve punk és elektronikus elemekkel, és teszik mindezt megbotránkoztató stílusban. Botrányosan viselkedtek 2013-as európai koncertjükön, ahol meggyalázták az orosz zászlót, aminek következmenyeként kitiltották őket Oroszországból. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy az alkotást külön kell választani az alkotók durva viselkedésétől; szeretem a zenéjüket, miközben elhatárolódom a színpadi őrültségeiktől.

 

Nem véletlen, hogy a The  Bad Touch számuk a legismertebb az összes közül: könnyed, vidám dal polgárpukkasztó klippel, amolyan kis agyzsibbasztó muzsika. Én is szeretem ezt a számot, de emellett imádom a Magna Cum Nada-t, meg persze a Kids in America feldolgozásukat.

Valami megfogott a Magna Cum Nada-ban. Mintha harcias lenne a zene. Küzdősport közvetítés közben ideális lenne talpalávalónak.

Míg a legtöbb számuk pörgős, addig a Hell Yeah kifejezetten lassú, zenehallgatás közben végtelen nyugalom szokta átjárni a lelkemet. Örülök annak, hogy megismertem ezt az együttest, egyaránt javaslom a rock és a rap kedvelőinek.

 

Albumok:

Use Your Fingers (1995)

One Fierce Beer Coaster (1996)

Hooray for Boobies (1999)

Hefty Fine (2005)

Hard-Off (2015)

 

Tagok:

Jimmy Pop (James Franks)

Daniel P. Carter 

Evil Jared Hasselhoff (Jared Hennegan)

The Yin (Adam Perry

DJ Q-Ball (Harry Dean Jr.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr6818012324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása