SoltBrain Blog

Christopher Lambert Spanyolországban nyomoz - Day of Wrath

2023. július 24. - SoltBrain

Titokzatos gyilkosság sorozat veszi kezdetét 1542-ben egy spanyol kisvárosban. A nemesi származású áldozatok mellkasába a rejtélyes elkövető pengével egy-egy betűt vágott tisztázatlan okokból. Ruy Mendoza (Christopher Lambert), a város rendőrfőnöke megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet, de eleinte nem is sejti, hogy rövidesen olyan titokra derül fény, ami nemcsak az ő, hanem az egész családja életét is veszélybe sodorja.

day-of-wrath.jpg

A hegylakó sztárja egy egészen érdekes film főszereplői és produceri feladatait vállalta el ezúttal.  Bár a film első fele kifejezetten vontatott, de a második felében kibontakozó cselekmény kárpótol minket, szóval összességében ajánlom A harag napját minden történelem és/vagy krimi kedvelőnek. Aki szereti a magyar vonatkozásokat külföldi filmekben, az egyenesen imádni fogja A harag napját. Feltűnik többek között Oroszlán Szonja, Gryllus Dorka, Kárpáti Rebeka még kislányként, Trokán Nóra és még sokan mások.

Miről szól a film? Elsőre nem gondolnánk, de valójában az antiszemitizmusról. Nem szeretném pontosan ismertetni a cselekményt, nem akarok spoilerezni, de annyit elárulok, hogy nem olyan filmről van szó, mint mondjuk a Saul fia vagy a Sorstalanság, mivel ennek a filmnek teljesen más a hangulata és a végkifejlete. Váratlan fordulatokból nincs hiány, annyi biztos.

 

Angol cím: Day of Wrath

Magyar cím: A harag napja

Év: 2006

Műfaj: történelmi dráma

Játékidő: 109 perc

Rendező: Adrian Rudomin,

Producer és főszereplő: Christopher Lambert.

A stábban jelentős részben magyarok és angolok dolgoztak

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr9218165772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása