SoltBrain Blog

Villámposzt: A vírus eredete

2021. október 12. - SoltBrain

 Az utóbbi napokban arról cikkeztek az újságírók, amit sejtettem már egy ideje. Amely gondolat a világjárvány kezdetén elkezdett formálódni a tudatomban. Sokáig a denevéreket okoltuk, ha a vírus eredetéről beszéltünk, viszont nem sokkal később már zavarosabb lett az elmélet. Úgy beszéltek a CoVid-19-ről, mint új típusú koronavírus megbetegedésről, mivel a régi variánsok nem ilyen tüneteket produkáltak a betegeknél. Aztán a WHO kijelentette: nem kizárt, hogy laborból származik a vírus. Sokak szerint nem állatról terjedt át emberre a SARS-CoV-2, vagy ismertebb nevén a CoVid-19 koronavírus. Máshonnan származik a rettegett a vírus.
koronavirus-dns.jpg

Egyetemi tanulmányaimból tudom, hogy a génsebészet technológiája már részét képezi a biológia tudományának. A 2008-2009-es tanévben, sejtbiológia órán megtanulhattam, hogy a tudósok különböző enzimek és speciális vegyületek segítségével képesek behelyezni és kivenni génszakaszokat az örökítőanyagból, ezáltal rátudják venni a sejtet új típusú fehérjék termelésére, amin keresztül kifejeződnek a tulajdonságok.

Rövid példa: ha tegyük fel lecseréljük a baktérium azon génjét, ami a sejtburok létrehozásáért felel, egy másik működőképes génre, akkor más lesz a sejtfala a baktériumnak, pl. ellenállóbb lesz az antibiotikumokkal szemben.

Emlékszem, egy időben a biztonsági szakértők szóba hozták a biológiai fegyvereket, mint a jövő hadviselésének egyik lehetséges módját. Tegyük fel, egy ország kifejleszt egy kórokozót és az azt hatástalanító ellenanyagot is. Védekezés gyanánt beadják az állampolgároknak az ellenanyagot, majd elterjesztik a halálos mikróbát. Hagyják, hogy szaporodjon, tegye a dolgát, így a rivális nagyhatalmakat tönkre tehetik vele (és azokat az országokat, ahol elterjed a fertőzés). Lehet, hogy túl pesszimista véleményem van, mindazonáltal ez is egy lehetséges teória a történtekkel kapcsolatban. A kínai kormány valószínűleg kísérletezett a koronavírussal, ami szándékosan vagy véletlenül, de kiszabadult a titkos vuhani laborból. Vajon van köze az amerikai titkosszolgálatnak is a világjárványhoz?
gensebeszet2.jpg

Kinézem a kínai kormányból, hogy biológiai fegyverek fejlesztésével kísérletezett. Egy olyan rezsim, ahol a muzulmánokat átnevelő táborokba zárják, ahol átfogó internetcenzúra rendszert alkalmaznak, ahol tankokkal ráhajtottak a tüntetőkre.

Istent játszunk a tudomány segítségével évtizedek óta. A folyamat akkor kezdődött, amikor ledobtuk az atombombát. Most folytatjuk a sort járvány okozó mikroorganizmusok teremtésével. Ki tudja, mi lesz a következő lépcsőfok, amit határtalan tudásvágyunkkal és gyengülő morális érzékünkkel elérhetünk? Mi lesz a következő csapás, amit el fog szenvedni az emberiség? 

 

Az infostart ominózus cikke:

https://infostart.hu/tudomany/2021/10/11/kiderult-uj-koronavirus-letrehozasara-keszultek-a-kutatok-a-pandemia-elott

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr5316718780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása