SoltBrain Blog

Lenna Kuurmaa - Észtország egyik leghíresebb énekesnője

2019. október 05. - SoltBrain

 Lenna Kuurmaa az észt fővárosban, Tallinnban született 1985-ben, ő mindezidáig Észtország leghíresebb énekesnője. A pályafutását tekintve elsősorban énekesnő, de dalszöveget is írt, és színészkedéssel is foglalkozott. Egy régebbi cikkemben már említettem őt, egész pontosan a Vanilla Ninja észt rock együttes egyik tagjaként (ITT). Bár a Vanilla Ninja lánybanda 2009 óta nem aktív, de Lenna Kuurmaa nem hagyta abba a zenélést, szólókarrierbe kezdett, és megjelent a Lenna albuma 2010-ben. Az olasz Moonland együttessel is dolgozott együtt, 2014-ben jelent meg a közös albumuk. A mai posztom Lenna Vanilla Ninja utáni munkásságáról fog szólni pár zenés klipp kíséretében.

lenna-kuurmaa.jpg

A lentebb beágyazott klip, a Heaven Is To Be Close To You a "zúzósabb" számok közé tartozik, mint a Heart Made of Steel is, amik hangzásban hasonlítanak a Vanilla Ninja korábbi számára a Metal Queen-re. 

Én személy szerint örülök neki, hogy a Vanilla Ninja után képes volt megújulni és a pop rock stílust továbbvinni. Ugyan zenéje korábban is tartalmazott hard rock elemeket, de általában akkor hallgatom Lenna számait, ha nyugalomra vágyok, gondolok itt főleg az Open Your Heart című dalra. Ez a két belinkelt szám az olasz Moonland együttessel közösen készült el. 

 Az Esti Laul 2017 elnevezésű észtországi versenyen készült felvétel is helyet kapott a kedvenceim között. A koreográfia és a színpadi látványelemek feledhetetlenné tették számomra ezt a koncert felvételt.

   Végezetül belinkelek egy angol nyelvű interjút Lenna Kuurmaa-val, még 2014-ből. Mivel a legtöbbször észt nyelven ad interjút igencsak megörültem egy angol változatnak. Megemlíti benne a karrierje indulását a Vanilla Ninja együttessel, és az akkori ko-produkcióját a Moonland-dal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr1715013026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása