SoltBrain Blog

Egy elfeledett hungarikum, a Starcraft magyar játékkiegészítője, a Huncraft

2018. november 08. - SoltBrain

 Ha valósidejű stratégiai játékokról van szó, én gyakorlatilag a Starcraft-on szocializálódtam. Sokak szerint az volt a Starcraft-ban a forradalmi újítás, hogy itt a három játszható faj nagyon különbözött egymástól, ellentétben a régi stratégiai játékokkal, amikben mindössze az egységek textúráját cserélték le, de a tulajdonságaik ugyanazok maradtak (pl. a Warcraft első és második része jó példa erre). Ellenben itt a három faj, a Terranok, Protossok, Zergek gyakorlatilag semmiben nem hasonlítanak egymásra. A hüllőszerű Zergeknél még az egységek képzése is nagyon más volt, mivel tojással szaporodtak, és a főépület mellett mozgó lárvákból keltek ki a harcosok, a varázslók és a termelő-építő egységek is. A Terranok az emberi fajt képviselték (robotikus egységekkel karöltve), a Protossok pedig magas intelligenciájú, energiafegyvereket használó faj volt.  A három fajon belül több politikai csoport háborúzott egymással, ezáltal változó volt, hogy a soron következő pályákon ki volt a szövetségesed vagy éppen az ellenséged. A HunCraft a Starcraft: Brood War után játszódó, magyarok által készített és teljesen magyar nyelvű, valós idejű, stratégiai PC-játék.
starcraft-huncraft.jpg

 A játék instalálásához először fel kell telepíteni az alapjátékot és a Brood War kiegészítőt is, majd a honlapról le kell tölteni a Huncraft-ot és pár patch-et, aztán indulhat is az újabb űrkaland! A játék nehézségét nem érdemes félvállról venni, elég tapasztalt Starcraft gamernek kell lenni, hogy teljesítsd a pályákat mivel sok esetben kevés katonát tudsz csak irányítani és ezzel szemben az ellenség létszáma nem csekély és gyakran támad. A történet abszolút tudja nyújtani a Brood War szintet, a pályák, küldetések jól meg vannak szerkesztve és emellett új harci egységet is kapunk mind a három fajhoz (a Protoss Pszí Papot, a Zerg Scantolisket és a Terran Fantomot). Én igazából azt sajnálom, hogy nálunk idehaza sokan nem ismerik a Huncraft-ot, pedig világszinten talán az egyetlen nem hivatalosan megjelent Starcraft kiegészítő. A Brood War után nekem önfeledt szórakozást (és persze nehéz pályákat) tudott nyújtani ez a magyar fejlesztésű játék.

 

 Hivatalos honlap:      http://huncraft.hu/huncraft

 

Egy kis ízelítőnek belinkeltem egy gameplayt a youtube-ról:

Jó szórakozást kívánok hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr4114329345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása