SoltBrain Blog

Youtube csatorna ajánló: a Freak Show

2019. március 20. - SoltBrain

 Az az igazság, hogy vegyes érzelmeket táplálok a horror műfaj iránt. Egyfelől szeretem a misztikus témájú filmeket, de a darabolós, slasher mozikat már eszetlennek, ötlettelennek és túl agresszívnak tartom. A misztikus témák (szellemek, démonok, ördögűzés, halálból visszatért lények) mindig is érdekelték az embereket, értelemszerűen a régi időkben is voltak kísértethistóriák, és ilyen témában írt regények. A horror filmek népszerűségében viszont mást is látok; az erőszak kultuszt. És a népek ingerküszöbe egyre inkább nő, már nem elég egy fejlevágás, már minden testrészt egyesével és premier plánban kell feltrancsírozni. A művész társadalmat is megosztja a műfaj, tudtommal csak az Ördögűző film kapott eddig Oscar-díjat. Annyi biztos, hogy a Texasi láncfűrészes gyilkosban és más slasher filmekben nem érdemes mély mondanivalót keresni, emellett kliséhegynek bizonyulnak ezek az alkotások, mivel általában nem sok csavart tartalmaz a történetvezetés. A magyar Freak Show youtube csatorna pozitívumai közé sorolom, hogy stílusos proli humorral vicceli el az előre kiszámítható horror sablonokat, melyekből már Dunát lehetne rekeszteni. 

Ez a  legjobb promó videója a csatornának, a zeneválasztás kiváló! :) 

Sokféle lejátszási lista van a Freakshow-n, a kedvenceim a Horrorfilmes Ivós Játék, Klisékereső és a 8 dolog, amit nem tudtál. Az egyszerű filmelemzős videók is jók, de a Kiveséző és az Interjú rovat még tovább színesíti a csatorna tartalmát. Jópofa ötletnek tartom, hogy hónap szerint is vannak csoportosítva a videók, mint például JapánJanuár, Mumus Március, ÁllatiÁprilis. 

A 8 dolog, amit nem tudtál sorozatban megtudhatunk háttérinfókat a kultikussá vált szörnyetegeinkről, legyen szó a vérfarkasokról, vámpírokról, Slenderman-ről stb. Ebben a kategóriában nem csak horror figurák szerepelnek, hanem King Kong, Godzilla, Jurassic Park egyszerű behemótjai is helyet kaptak.

 Nekem tetszik az a pár interjú, ami fenn van csatornán, valahogy örömmel tölt el, hogy egy magyar youtube-os csapatnak nyilatkoznak amerikai színészek. Három rövid videót találhatunk ebben a rovatban; Jenna Kanell, Caroline Boulton és Krista Allen nyilatkozott a Freakshow horda képviselőinek, Dezsőnek és Zsoltinak.

 A Horrorfilmes Ivós Játék páratlan tehetséggel ötvözi a gagyi horrort a prolihumorral. Hozzá teszem, hogy ezeket a filmeket józanul én sem bírnám végignézni... Érdekes, hogy sok esetben a film alapötlete nem is lenne rossz, például itt a Dracula 3000 esetében sem. A fantasy és sci-fi ötvözete elsőre jól hangzik, és ezúttal Draculával is új helyszínen küzdhetnek meg a főhőseink, azonban hiba csúszott a számításba. A sci-fi környezetet egyáltalán nem dolgozták ki, Krisztus után 3000-ben nem hiszem, hogy az űrhajó belseje és az emberiség technológiai fejlettsége ezen a szinten fog állni; egyszerűen ötlettelen volt a megvalósítás. A párbeszédek és a karakterek roppant vérszegények (biztos Dracula leszívta őket a forgatás előtt.. hahaha).  Az egész lejátszási lista ilyen és ehhez hasonló filmek elemzésével foglalkozik, unaloműzésnek jól jöhet egy fárasztó nap után. Mivel nagyon sok alacsony költségvetésű imdb-n minimum pontszámot elérő horrort találni, a srácok precíz szabályrendszert dolgoztak ki az ivás mikéntjére. 

Vigyázat, ritka mocskos szöveg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr7014353231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása