SoltBrain Blog

Kong: Koponya sziget ajánló

2019. május 30. - SoltBrain

 A történetünk szerint expedíció indul a Csendes-óceán egy mindezidáig feltérképezetlen szigetére, ahol nem várt borzalmak érik a kutatócsoportot. Titokzatos, ősi, gigantikus szörnyek támadják meg a katonák által támogatott kalandorok, tudósok csapatát. Vajon képesek lesznek átvészelni a sziget borzalmait? Egy biztos: az életük az óriás majom, Kong kezében van.
kingkong-helikopters.jpg

  Volt szerencsém a Kong: Koponya szigetet imax 3D-ben látni anno két éve, így az élményem teljes volt. Szabályosan az volt az érzésem, hogy az ilyen filmekre találták ki az imax 3D-t; gyönyörű trópusi táj, látványos animációk, hegyméretű őslények, melyekhez képest az amerikai hadsereg helikopterei csak idegesítő rovaroknak tűnnek. A mozifilm atmoszférája egyszerűen lenyügőző volt. Jó ötletnek tartom, hogy a történet a vietnámi háború idején játszódik, ami retró hangulatot kölcsönzött a filmnek, emlékezetes kikapcsolódást nyújtva ezzel. Szerintem a történetvezetés is rendben volt, nem erőltették ész nélkül a szerelmi szálat a kedvenc óriásmajmunk és Mason Weaver karaktere között (akit Brie Larson játszik). 

 Az új King Kong-os film a kalandfilmeken belül egyértelműen a jobbak közé sorolható. Ikonikus, gigantikus méretű főszereplő szörnnyel, Konggal, emellett a színészek is ragyogó alakítást nyújtottak, gondolok itt főleg Tom Hiddleston-ra, Samuel L. Jackson-ra, és John C. Reilly-re. Persze mondhatjuk azt, hogy az emberek itt csak mellékszerepet kaptak az őslények csatája mellett, mindenesetre örülök a szereplők jó kiválasztásának. Minden bizonnyal jól szemlélteti a történet, hogy ilyen súlycsoportú lényekkel való összetűzés esetén (amelyek úgy csapják le a támadó helikoptereket, mint mi a csipkedő szúnyogot), nem rúghatunk labdába, csak reménykedhetünk a jó végkifejletben. A Kong: Koponya sziget utóbbi években az egyik kedvenc szörnyfilmem lett, ha jól alakul nemsokára lehetőségem nyílik megnézni a Godzilla 2-t, a szörnyek királyát is.

Belinkeltem egy magyar szinkronos előzetest a 2017-es Kong: Koponya szigetről:

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr4314699562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása