SoltBrain Blog

Cub (2014) - Egy hamisíthatatlan belga kempingezős horror

2023. szeptember 05. - SoltBrain

A 2014-es Cub a mai napig az egyetlen belga film, amit életemben láttam, szóval már pusztán ezért érdemes volt megnéznem. Az említett film horrorként remekül megállja a helyét a kellően véres jeleneteivel, valamint hangulatos atmoszférájával. Korábban, az amerikai filmekben sok ijesztésre szánt kempingezős, tábortüzes, rémtörténetmesélős jelenetet láttunk már, de ezúttal szószerint húsbavágónak érezhetjük az iszonyatot a titokzatos, gyerekkinézetű maszkos gyilkos jóvoltából. Bár látványban a tengerentúli slasher mozik erősebbek, véleményem szerint az európaiak is tudnak maradandót alkotni.
cub-2014.jpg

A történetet tekintve nincs túlbonyolítva esetünkben semmi: kapunk egy csapat tizenkét év körüli cserkész fiút, akikkel a táborozás során rémisztő dolgok történnek, de a szemtanúknak eleinte nem hisz senki. Viszont mire szembesülnek azzal, hogy az erdő mélyén milyen veszély leselkedik rájuk, már késő...

 

Cím: Cub (angolul az emlősök kölykét jelenti a kifejezés)

Rendezte: Jonas Govaerts

Szereplők: Stef Aerts, Evelien Bosmans, Titus De Voogdt

Év: 2014

Műfaj: horror

Ország: Belgium 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr5018186417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása