SoltBrain Blog

Alestorm - a skót kalózmetál egyetlen képviselője

2019. november 09. - SoltBrain

Szeretek a Youtube-on zenét hallgatni (én még maradi vagyok, nem álltam rá a Spotify-ra), és néha igazi gyöngyszemekre bukkanok a végtelennek tűnő választékban. A hard rock/heavy metal irányvonal régóta mérvadó a zenei ízlésemben, így nem véletlen, hogy rátaláltam erre a különc stílusú együttesre. Magával ragadó dallamvilágukkal és hangulatos klipjeikkel egyhamar rajongójukká váltam. Előre szólok, lesz magyar vonatkozása is a történetnek!
alestorm-foto.jpg

 Az Alestorm metál együttest 2004-ben alapították a skóciai Perthben. A banda eredeti neve a Battleheart volt, zenéjük akkoriban alapvetően folk metal és power metal elemeket ötvözött, de a dalaik témája alapján egyre inkább rájuk ragadt a kalóz metál (pirate metal) megnevezés is, köszönhetően annak, hogy a Heavy Metal Pirates daluk megírása után tudatosan stílust váltottak. 2007-ben szerződést kötöttek a Napalm Records-szal, ezután cserélték le nevüket Alestorm-ra. Ne keverjük össze őket az amerikai Halestorm együttessel, mert ők egy hard rock zenekar. A 2008-as Captain Morgan's Curse című albumukkal megkezdődött a zenekar diadalmenete. Ezt követte a 2009-es Black Sails at Midnight, 2011-es Back Through Time, 2014-es Sunset on Golden Age, és a legújabb albumuk a 2019-es No Grave but the Sea. A csapathoz 2015-ben csatlakozott a magyar származású Bodor Máté, aki korábban a Wisdom és a Leander Kills nevű metál bandákban gitározott. Az együttes jelenlegi tagjai: Cristopher Bowes, Gareth Murdock, Elliot Vernon és Bodor Máté.

 A Sunset on Golden Age albumról származó Drink klipjében egy rablás utáni duhajkodást láthatunk, rémült, prűd hölgyek társaságában. Félreértés ne essék, az Alestorm csak Bemutatja a züllést, senkit se akar rávenni arra, hogy hajóra szálljon és a kikőtőben idegen nők lakásába törjön be, majd jól leitassa őket :). Megjegyzendő, hogy sok alkoholt pazaroltak el a forgatás során. 

Elő lehet adni a hajótörést szatirikus humorral fűszerezve?! Igen, az Alestorm megteszi. A Back Through Time albumban található számban az együttes végigbulizza napot, miután a vihar miatt a lakatlan szigeten rekednek. Pontosítsunk; nem is olyan kietlen helyre kerültek ők, mivel hangszereket, nőket és alkoholt egyaránt találni ott.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr3015258022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása