SoltBrain Blog

Rettegés az Urálban - A Dyatlov-rejtély

2023. június 30. - SoltBrain

Bár vannak fenntartásaim a found footage horrorokkal szemben, a Halálhegy - A Dyatlov -rejtély-t kifejezetten szeretem, mivel ez esetben a hangulatépítés, az atmoszféra teremtés kiváló, és idővel nem laposodik el a cselekmény, sőt egyre izgalmasabb lesz, ahogyan a történet vége felé közeledünk.

Külön tetszik, hogy ezúttal nem egy szabvány amerikai kísértetházban játszódik a történet, hanem az Urál-hegységben, Oroszországban. A rejtélyes halálesetek nyomozását a fagyos, zord időjárás még nehezebbé és nyomasztóbbá teszi, miközben a csapattagok szépen lassan az életüket vesztik.
halalhegy.jpg

Öt amerikai turista az oroszországi Urál-hegységbe utazik, hogy fényt derítsen az évtizedekkel ezelőtt, titokzatos körülmények között elhunyt szovjet túrázok rejtélyére. Miért menekültek ki a sátorból a jéghidegben és miért lett radioaktív a holttestük? A nyomozás során nemvárt események történnek és a végkifejlett sokkal bizarrabb lesz, mint ahogy azt sejthették...

Érdekesség: a színészek közül az egyik Gemma Atkinson, aki nem más, mint Rowan Atkinson (Mr. Bean) lánya. 

 

Cím: Halálhegy - A Dyatlov-rejtély

Év: 2013

Műfaj: found footage horror

Angol címek: The Dyatlov Pass Incident, Devil's Pass

Rendezte: Renny Harlin

Szereplők: Gemma Atkinson, Richard Reid, Holly Gross, Ryan Hawley

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr6418157348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása