SoltBrain Blog

Against the Current - pop rock banda Amerikából

2020. május 23. - SoltBrain

 A 2011-ben alapított Against the Current együttes zenéje a pop rock, pop punk, alternative rock és synthpop műfajok közé sorolható. A new yorki csapat sikeréhez hozzájárult az is, hogy sok feldolgozást készítettek, amelyeket Youtube-ra is feltöltöttek: Stay High – Tove Lo feldolgozás (Kurt Hugo Schneiderrel közösen), All I Want For Cristmas Is You – Mariah Carey-től, csak hogy párat említsek. Az énekes, Chrissy Costanza már az Against the Current (ATC) előtt is jelentős Youtube és Instagram követői bázissal rendelkezett, ezt a népszerűségét a zenében is tudta kamatoztatni.

against_the_current_band.jpg

 2015-ben írták alá a szerződést a Fueled By Ramen lemezkiadóval, azóta két stúdióalbumuk jelent meg; 2016-ban az In Our Bones, majd 2018-ban a Past Lives, számos kislemezzel karöltve. Az Against the Current jelenlegi tagjai közé tartozik Chrissy Costanza (énekes), Dan Gow (gitáros), Will Ferri (dobos). A korábbi tagok között olyan személyeket láthatunk, mint Joe Simmons, Jeremy Rompala, emellett időszakosan segíti az együttes munkáját Roo Buxton (2015-2018), illetve Jordan Eckes (2016-tól napjainkig)

A Paralyzed egy igazi, belevaló rock szám. A klip egyszerű, de mégis nagyon a kellemes a képi világa, az egész videó pörgős, zúzós és dallamos egyszerre.

 Először 2017. február 26.-án koncerteztek Budapesten, majd nemrégiben, 2019. június 3.-án újra felléptek itthon. A helyszín mindkét alkalommal a Dürer Kert volt, ahol legutóbb a Past Lives című lemezüket mutatták be a nagyérdeműnek. Sokan elismerően szóltak az együttesről és a hazai koncertjükről; tökéletes hangulatot teremtettek a zenéjükkel, a színpadi előadásmódjukkal, az énekes, Chrissy sokat kontaktolt közönséggel, próbált magyarul szólni hozzájuk. Nagyszerű dolognak nevezték, hogy olyan csodás helyekre is elvihetik a zenéjüket, mint Budapest és fantasztikusnak tartják a magyar rajongókat is. Ilyenkor mindig dagad a szívem a büszkeségtől; amikor külföldiek meglátják bennünk a szépet és jót. Akár hisszük, akár nem, egy ilyen kis ország, mint a miénk, képes bűvölni az ide utazókat. A belinkelt videóban a 2018-as Past Lives albumról származó Voices című számukat hallhatjuk. Ahányszor csak meghallgatom ezt a lágyabb dalt, mindig kellemesen ki tudok kikapcsolódni a hatására.

 Az ATC 2014 óta turnézik világszerte, már számos Európa, Ázsia, Óceánia, Észak- és Dél-Amerika körúton vannak túl, népszerűségük mindezidáig töretlen. Szeretem még tőlük a Strangers Again, az Outsiders, Another You (Another Way), valamint a Young & Relentless számokat is.

against_the_current_band2.jpg

 Tagok balról jobbra: Christina "Chrissy" Costanza, Daniel "Dan" Gow, William "Will" Ferri

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr2315684506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása