SoltBrain Blog

Villámposzt: Genderháború

2021. július 28. - SoltBrain

Az utóbbi napokban elgondolkodtam egy dolgon. Egy korábbi szorongásom tárgya szöveggé érett bennem.

Döbbenettel tekintünk vissza a középkorra, amikor az emberek pusztán vallási ellentétek miatt ölték halomra egymást. Rémülettel gondolunk a huszadik század borzalmas népírtásaira. Pusztán származásuk miatt öltek meg embereket. Mai fejjel nem értjük, miért tették ezt? Hogy történhetett meg egy ilyen tragédia? Miért őrültek meg ennyire az emberek akkoriban? Az utóbbi években a szexuális kisebbségekről, társadalmi- és biológiai nemekről, szexuális szokásokról vitatkoznak az emberek szerte e világban. Egyre hevesebb szóváltásokat, tüntetéseket, indulatokat szül ez a téma. Gyűlöletbeszédet hallhatunk egyre gyakrabban, balról és jobbról egyaránt. Évtizedekkel korábban nem hittem volna, hogy ez a téma ennyire fajsúlyos lesz. Mégis azzá vált. Már nem is az a kérdés, ki kezdte, hanem hogy mekkorára duzzadt a konfliktus.

gender-war.jpeg

Ugye nem lesz ebből az ellenségeskedésből előbb-utóbb nemi/gender háború? Ugye nem fogják a nők, a férfiak, a szexuális kisebbségek fizikailag is bántalmazni egymást valamilyen új, magát progresszívnek valló eszme miatt? Polgárháborúig ugye nem jutunk el pár évtizeden belül? Ugye nem fogják azt mondani az emberek több száz év múlva, hogy a mai emberek nem voltak normálisak, amiért ilyen dolog miatt képesek voltak verekedni és ölni egymást?? Ugye nem fog az emberiség újra háborúba bocsájtkozni olyan ellentét miatt, amiért nem lenne kötelező viszályt szítani?

Sajnos egyre gyakrabban támad az az érzésem, hogy úgy fognak erről a „felvilágosult” 21.századról beszélni, ahogyan a középkori vallásháborúkról vagy a huszadik századi népírtásokról. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, és csak túldramatizálom a kérdést. Mindenesetre egyre pesszimistább vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr7316641724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ménár Atya 2021.07.30. 18:56:37

Vallási ellentétek miatt ,ma is írtják egymást.
A genderháború, semmi más,mint politikai fogás minden részről,
A probléma most annyi, hogy olyan dolgokat próbálnak természetesnek, és normálisnak beállítani, ami nem az a természet rendje szerint, és ezt meglovagolják az álliberális áldemokrata politikusok.
Persze, egy férfinek is joga van szülni, csak épp nem tud, tehát értelmetlen a jog"
A világ nyugati felén elfogadták a homoszexuális, és leszbikus embereket, igazából nem is törődnek azzal hogy kivel bújnak ágyba, csak épp most trendi erre hivatkozni, illetve nem is erre, hanem a mindenféle aberrált idiótaságra.
Előbbiek a természet valamiféle tréfája, utóbbiak pedig szimpla idióták, akik most hergelik az átlag embereket.
De azért van egy dolog, amit ha megnézünk, akkor eléggé fontos, hiába erőlködnek a szaporodás mindent felül ír amit most próbálnak erőltetni.
Attól hogy valaki a plüssmackóval házasodik még nem fog szaporodni, jelenleg férfi és női közreműködés kell, a természetes szaporodáshoz, a többi zsákutca, akárhogyis erőlködnek.
youtu.be/ocsMIVG34RY

SoltBrain 2021.07.30. 21:11:53

@Ménár Atya: Jó kis videót linkeltél be :) , a Brian élete nagy kedvenc

Ménár Atya 2021.07.31. 08:57:21

@SoltBrain:
Igen, az, régen vicces karikatúra volt, mára valósággá vált.............

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.08.01. 20:30:54

@Ménár Atya: Ezt a "jogot a férfiaknak a gyerekszüléshez" jelszót nemrég olvastam valahol, komolyan megfogalmazva, már amennyire ez az egész genderbohóckodás komoly lehet. Nem értettem, hogy miért tűnt ismerősnek. Most te megmutattad. Megleptél, és köszönöm. Igen, ez nem túl régen egy abszurd bohózat egyik poénja volt. Ma követelés, ami előtt térdet fog hajtani a sok szarházi politikus.

Mai hír: a Disney csinált egy filmet, amelyben kötelességszerűen szerepel egy homoszexuális férfi is. A GLAAD nevű amerikai szervezet elégedetlen, mert a figura nem ELÉG homoszexuális. Aggódnak, hogy a fiatalok nem értik meg a film diszkrét ráutalásait, és nem jönnek rá, hogy az illető homoszexuális. Ezeknek a tetveknek miért jött meg ennyire az étvágya a gyerekeinkre?

élhetetlen 2021.08.02. 00:13:16

@Ménár Atya: „oyan dolgokat próbálnak természetesnek, és normálisnak beállítani, ami nem az a természet rendje szerint”. Ezzel a hozzáállással annyival vagy rosszabb az állatoknál, hogy ők elfogadóbbak. Ha egy homo pingvinpár talál egy elárvult tojást, kikeltheti, felnevelheti anélkül, hogy a kolónia elítélné, vagy kiközösítené őket. Csak annyit kéne megértened, hogy amit a természet hozott létre, az természetes, nem kell neked eldönteni, hogy mi az.
„hiába erőlködnek a szaporodás mindent felül ír amit most próbálnak erőltetni.”. Ne poénkodj azon, hogy egy férfi nem tud szülni, már egy hozzád hasonló már azt is megírta, hogy miért nem, „mert egy homoszexuális férfinak nincs méhe”. Ezt már nem tudod űberelni. „hiába erőlködnek a szaporodás mindent felül ír amit most próbálnak erőltetni.”. Vannak spermabankok, petesejt bankok, ahol a donorokat szűrik is az öröklődő betegségek szempontjából. Ha a magyar törvények nem tiltanák, bármelyik homo férfinak lehetne vér szerinti gyereke, mert az, hogy a petesejt a feleségedé, vagy a szeretődé, vagy egy bankból származik, ez nem befolyásolja azt, hogy a hímivart adó apa lesz. Ugyanez a nőknél, tehát ma már amit a szaporodásról írtál, az érvénytelen, csak a magyar törvények tiltják, sok ország
van működik.
„természetes szaporodás”. Érdekes, hogy házaspároknál mindezek a módszerek legálisak, mert ott ez természetes szaporodás. Nem mondom, hogy gondolkodj, mert felesleges lenne.

élhetetlen 2021.08.02. 00:33:49

@Androsz: Hú, de szépen egymásra találtatok Ménár atyával. De talán fel kéne fogni, hogy más az, hogy férfi szülhessen, vagy, hogy egy béranya közreműködésével, ha akar, akkor apa lehessen. Ukrajnában törvényes, és még sok országban, a magyar törvények tiltják. „Ezeknek a tetveknek miért jött meg ennyire az étvágya a gyerekeinkre?”. Nem akarják a gyerekeiteket, azt próbálják elérni, ismeret átadással, hogy ne legyenek olyan sötétek, mint ti.

human555 2021.08.02. 09:33:28

Ki a sötét? Ki a világos? Ez pont olyan mint a független sajtó amiről kezd kiderülni, hogy nem is olyan független, vagy a felvilágosult ellenzék, akik pont ugyan úgy csalja a közpénzt mint a kormánypárt. Csak fehér vagy csak fekete nincs. És harisnyatartós lila hajú miniszoknyás férfiak az óvodában, Barbival imitált szexpózokkal nem mindig azt fogják elérni, amit el kellene érni. Jó lenne megtalálni minek, mikor és hol a helye. Kérdés mikor jönnek az emberek arra rá, hogy a gyerek legyen gyerek, a felnőtt meg viselkedjen úgy mint egy felnőtt.
A természet nagy úr, úgy is Ő fog győzni, ha akarod, ha nem...ha kell akár az emberiség kihalásával is, de rendet tesz.

SoltBrain 2021.08.02. 20:30:30

@élhetetlen: Kedves élhetetlen, Ne tedd ezt az országot még Élhetetlenebbé a szólásszabadság korlátozásával...

Úgy írtad fentebb: Ne poénkodj azon, hogy egy férfi nem tud szülni.

Van jogunk ezen poénkodni, mivel ez a kijelentés egyfelől Igaz, másfelől nem gyülöletbeszéd, vagy közösség elleni izgatás.

Fájó személyeskedő beszólásokat olvasni a kibertérben, mert egyértelműen elmozdítja a társadalmat a gyülőlködés irányába. Természetesen erről a témáról órákat lehetne beszélni vagy könyveket írni, de szerintem inkább arról szól a dolog, hogy melyik országban erős a meleglobbi és melyikben nem.

Nyugaton erős a meleg lobbi, Keleten nem. Kőkemény politika semmi más, ha a külső rétegeket lecsupaszítjuk a témáról, akkor már látjuk, honnan fúj a szél.

élhetetlen 2021.08.02. 22:28:58

@SoltBrain: Nem szándékoztam a szólásszabadságodat korlátozni, ez csak annyi volt, mintha valakinek azt mondom, hogy ne beszélj már zöldségeket. Ettől még beszélhet. Hogy kinek mi a poén, az más kérdés, de ennél még az a férfipoén is jobb, hogy a nők előnyben vannak, mert minden pi.a náluk van. De csak tovább, szabadon.
Az előzmény, és ezt komolyan írta valaki, és hogy elhidd, írom, hogy hol. Ütött.
„Egy férfi homoszexuálisnak meg azért nem lehet gyereke, mert nincs méhe.” (Jobboldal? - Tanári dohányzó (blog.hu), Ben2 ; 2021.06.17. 12:12:32. Ez azért már nem vicc.
Ehhez még, hogy CSAK a szülő joga a felvilágosítás. Képzeld el ilyen szülőkkel.
„Nyugaton erős a meleg lobbi, Keleten nem. Kőkemény politika semmi más”. Neked. Annak a homónak, vagy leszbinek, aki szeretne gyereket,és a törvény nem engedi a béranyaságot, (Angliától Ukrajnáig legális), a mesterséges megtermékenyítést, (az örökbe fogadást sem), annak ez az élete. Élettársi kapcsolat vs. házasság. Házasságban nevelnek egy gyereket, ami nem közös, valamelyik hozta egy előző kapcsolatból. Ha meghal a vér szerinti szülő, a házastárstól senki nem veszi el a gyereket, míg egy egynemű kapcsolatban simán elvehetik, mert jogilag az élettársnak semmi köze a gyerekhez. Nem fogadta örökbe, mert nem engedélyezték. A házasság is nagyon sok országban legális. Ehhez képest itt sokan mondják, hogy az egynemű párok semmiben nincsenek korlátozva, mit akarnak még. Azért gondold át.

prolee 2021.08.03. 08:48:26

A társadalom a szexuális forradalom hatására a melegeket és a biszexuálisokat már régen elfogadta, ahogyan a házasságon kívüli együttélést és gyermekvállalást is.Ehhez megérettek a társadalmi és gazdasági feltételek (úgy, mint túlszaporodás és nemek egyenlősége, meg persze a női munkavállalás általánossá válása. Ezeket a folyamatokat sosem egy retkes lobbi járja ki, hanem megérik rá a társadalom. Aztán jött az üzleti és a politikai érdekek összefonódása, beindult a szexturbóztató ipar a pornóval, felfújva transzeműekkel és az ő igényeiknek orvosi szolgáltaásokkal való kielégítésével, tehát dől a lé, növelni kell a potenciális fogyasztók számát. A politika pedig rátelepedik erre. Az ellenzők táborukat erősítik, a támogatók feladatot kreálnak maguknak. Leszbikus, homoszexuális, biszexuális és aszexuális témakörben nyitott kapukat döngetnek, ezért erre e közösségre normális körre egyszerűen rátolták a transzneműeket, queereket és a többit, amit még kitalálnak a jövőben, meg bevették az interszexuálisokat is és a jó nagy kavalkádot nyakon öntötték a genderelmélet szószával.Ezzel sikerült elérni, hogy ma már mindenki kellően begurulva a ki kivel milyen technikai megoldással tud baszni kérdéskörrel van elfoglalva. Addig sem foglalkozik az egészségüggyel, az oktatással, a nyíló vagyonosodási ollóval, és a közelgő klímakatasztrófával, mert azt a politikusok és az üzletemberek úgysem tudják megoldani. Így aztán a gendercirkusz folytatódik. Időnként frissítenek azért BLM és hasonló hisztikkel, nehogy belefásuljunk, de a cél az, hogy ne a mindannyiunkat érintő, lényeges problémákkal foglalkozzunk. A baszás azért jó téma, mert széles tömegeket érdekel és alacsony intellektussal is megérthető, néha körítenek hozzá morális és jogi fűszerezést, hogy ne legyen annyira átlátszó.

prolee 2021.08.03. 09:03:39

@élhetetlen: Talán nem kellett volna az életszerűtlenségig tupírozni a gendercirkuszt. Évezredekig élt úgy az emberiség, hogy a meleg is megházasodott, ha gyereket akart és lett gyereke természetes úton, azt nem vehették el tőle, ha meghalt a házastársa.Csak ma lett ilyen kurva fontos a meleg házasság és az örökbefogadás. Egyébként ha rajtam múlna, engedném mindkettőt, mert a házasság egy meghaladott, kiüresedett jogintézmény, a melegek örökbefogadása pedig semmivel sem rosszabb, mint pl. az állami gondozás, vagy a hivatalos nevelőszülői rendszer.

prolee 2021.08.03. 09:05:22

A béranyaságnál embertelenebb dolgot nem nagyon tudok elképzelni.

élhetetlen 2021.08.03. 18:22:06

@prolee: „Évezredekig élt úgy az emberiség, hogy a meleg is megházasodott, ha gyereket akart és lett gyereke természetes úton”, és „boldogan” élt a házastársával, amíg bírta. (lásd Oscar Wilde). Csak annyit kell elképzelni, hogy ha hetero vagy, akkor is minden este egy veled egyneművel kell ágyba bújnod, akkor talán nem látod olyan jónak ezt a megoldást, főleg mivel már van más lehetőség is (lásd Elton John).

élhetetlen 2021.08.05. 00:37:16

@prolee: Csak most olvastam, mert nem nekem volt címezve. „Ezeket a folyamatokat sosem egy retkes lobbi járja ki, hanem megérik rá a társadalom.„ Azt hiszem, tévedsz. A nők nem úgy kaptak szavazati jogot, hogy megérett rá a társadalom, és a férfiak gondoltak egyet, hozzunk egy törvényt, szavazhassanak a nők is. Egy cikk:
A feminista mozgalmak legnagyobb eredménye a női választójog (life.hu)
„Leszbikus, homoszexuális, biszexuális és aszexuális témakörben nyitott kapukat döngetnek,”. Hol vannak azok a nyitott kapuk? (Persze, pl. Angliában), Itthon házasodhatnak az egyneműek, kaphat egy leszbi nő hímivarsejtet egy bankból, legális a béranyaság? Kicsit fordítva látod a dolgokat. A kormány hoz olyan felháborító törvényeket, hogy az emberek ezzel foglalkozzanak, mert a kormány nem akar foglalkozni "az egészségüggyel, az oktatással, a nyíló vagyonosodási ollóval, és a közelgő klímakatasztrófával, mert azt a politikusok és az üzletemberek úgysem tudják megoldani" . Ezért hoznak olyan törvényeket, ami csak egy kisebb rétegnek rossz, de nem kerül pénzbe. Ezt a feszültséget nem az egynemű párok csoportja generálja, hanem a kormány, és igen, ahogy írtad, figyelem elterelésnek jó. Szerinted, ha engedélyeznék az egyneműek házasságát, attól hány hetero család menne tönkre?
„A béranyaságnál embertelenebb dolgot nem nagyon tudok elképzelni.”. Pedig van, valaki szül egy gyereket, esetleg azt sem tudja, hogy ki az apa, a gyereket bedobja a patakba, vagy a budiba. Jobb eset, ha leteszi egy kórháznál, de a gyereknek nincs se anyja, se apja. A béranya tudja, hogy mit vállal, és miért, és a gyereket legalább egy apa várja szeretettel, és neveli fel szeretettel, de akár egy házaspár is, ahol a nő nem tud szülni. Tudom, nem tudlak meggyőzni, de azért leírtam, hogy hogyan látom én.
süti beállítások módosítása