SoltBrain Blog

Blogregény Projekt - kisregény a Soros-ügynökökről

2022. április 09. - SoltBrain

 "2050-ben három rezsim uralja Európát. A sorosista Európai Egyesült Államok, az illiberális Közép-európai Unió és a posztszovjet Eurázsiai Föderáció, amelyek évtizedek óta harcban állnak egymással. A pattanásig feszült helyzetben egyre valószínűbb, hogy rövidesen forradalom fog kirobbanni…

 Az Alternatív Unió zord világában elszántan küzdenek a hatalomért a nemzeti-keresztény illiberálisok, a feministák, a sorosisták és a szélsőjobbosok, miközben fokozatosan fény derül Brüsszel és Moszkva terveire a Közép-európai Unióval kapcsolatban. Vajon meg tudja őrizni függetlenséget a Közép-európai Unió a Nyugat és a Kelet halálos szorításában? "

europa-vakterkep-szinekkel6.jpgÍrtam egy kisregényt a Soros-ügynökökről. Pontosítsunk: írtam egy hosszabb lélegzetvételű tudományos-politikai fikciós történetet Európa konfliktusairól, amiben a fent említett sorosisták, az illiberálisok, a feministák és a szélsőjobbosok küzdenek a hatalomért a jövőben, egész pontosan 2050-ben. A helyszín az Európai Unió egyik utódszervezete, az illiberális Közép-európai Unió.

Miért pont itt játszódik a történet? Gondolatban már évekkel ezelőtt kettéosztottam az Európai Uniót: a sorosista Európai Egyesült Államokra és az illiberális Közép-európai Unióra, mivel instabilnak éreztem, részben az ideológiai különbségek miatt. Az USA-t is feldaraboltam, amit említés szintjén le is írtam az egyik fejezetben. Keleten is változás történt: az oroszok feltámasztották a Szovjetuniót. Létrejött az Eurázsiai Föderáció, a Putyin által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió fiktív utódjaként. A jövő Európáját Brüsszel, Varsó és Moszkva viszonya fogja meghatározni, mind gazdasági, mind katonai szempontból.

Miért írtam politikai fikciós történetet?  Frusztrációból és alkotási vágyból egyaránt. Jó érzés volt megalkotni a képzeletbeli országaimat. Az alkotási vágy adta az alapötletet, majd a frusztráció a kezdőlökést az íráshoz. Zavarosnak, kaotikusnak érzem a világot, és nem csak a váratlanul felbukkanó CoVid járvány miatt. Társadalmi feszültségek, parlamenti drámák, háborúk követik egymást egyre embertelenebb eszmék fojtogató terjedése mellett.
feher-akarat-partja-zaszlo.jpg

Óvakodjatok az újhungaristáktól, mert fegyver van náluk! 

 Hogyan tudnám jellemezni a kisregényemet? Politikai fikciós történet, sci-fi elemekkel vegyítve és helyenként némi fekete humorral megfűszerezve. Stílusát tekintve nem igazán polkorrekt, ez természetesen nem azért ilyen, hogy bármelyik társadalmi csoportot sértegessem, inkább arról van szó, hogy béklyónak érzem a polkorrektséget a történetvezetésben. Egyes karakterek bizonyos szituációkban káromkodnak, a gondolataik pedig nem igazán békések. Mielőtt félre értenétek engem, nem fogom Orbán Viktort vagy Gyurcsány Ferencet szidni, nem fogok gyűlöletet szítani, de társadalmi problémákat ábrázolni annál inkább. Legyen szó a feminizmusról, a homofóbiáról, az antiszemitizmusról, a nacionalizmusról vagy a rasszizmusról. Nem az idei választások inspiráltak az írásban, mivel az első vázlatokat már három évvel ezelőtt is papírra vetettem. Most érzem azt, hogy érdemes az olvasóimnak megmutatni, hogy véleményt mondhassanak róla.

Milyenek a karaktereim? Bonyolult negatív karakterek, akik mind hatalmat akarnak. Akiket nem lehet egyszerűen jónak vagy rossznak nevezni. Akik szabadidejükben dark webeznek, ilyen-olyan okokból. Rosszra is használhatják az internetet. Kik ők? A szereplőim között lesz sorosista képviselő, újhungarista terrorista, feminista pártelnök, és egy illiberális titkosrendőr, aki még a dark weben is a Soros-ügynökökre vadászik.

Technikai részletek. A történetem 12 fejezetből áll, amik egyenként kb. 10 oldalnyi szöveget tartalmaznak (a wordben ekkora terjedelműek), ami nagyjából 10-15 perc olvasási időnek felel meg fejezetenként. Képeket is szerkesztettem, többek között zászlókat és egy térképet.

 

A kisregényem címe: Az Alternatív Unió

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr3117801843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása