SoltBrain Blog

Retró pop zene Svédországból - September

2021. november 04. - SoltBrain

Svédország a kiváló zenék földje Európában. Ha pop műfajról beszélünk, akkor könnyen szóba kerülhet az ABBA, az Avicii, a Basshunter, ha underground vizekre evezünk, akkor pedig nagyon jó metált is találhatunk, mint a például a Hammerfallt. A September, amiről ma írok, az előbbi csoportba tartozik, a (retró) pop zene kategóriába. Kellemes zene simogatja a fülemet, amikor meghallgatom Petra Marklund számait.
september-in-orbit.jpg

September - aki az egyik kedvenc pop énekesnőm - 1984-ben született Petra Linnea Paula Marklund néven a svédországi Stockholmban. Szlovén anyától és svéd apától származik. Énekes, dalszövegíró, emellett TV-műsorokban is szerepelt. Több műfaj határterületén alkot, egész pontosan a pop, dance-pop, house, electronica, eurodance zsánerekben.

September - Cry For You

Kedvenc számaim a Cry For You, Satellites, Can't Get Over, Looking For Love, La La La (Never Give It Up), Until I Die. A fentebb belinkelt Cry For You klipnek készült egy másik változata is, a UK Radio Edit, aminek képi világa sokkal futurisztikusabb.

September - Satellites

Számomra örökzöldek ezek a számok. Tíz évvel ezelőtt is ugyanolyan szívesen hallgattam meg, mint most. Csak időlegesen unom meg a September számokat, pár évente újra és újra elindítom a lejátszást a youtube-on. Egy kicsit retrónak érzem a 2000-res években megjelent dalokat, de lehet, hogy pont ezért varázsol el engem; nosztalgiát ébreszt bennem.
september-satellites.jpg

 

Albumok:

 

September néven:

September (2004)

In Orbit (2005)

Dancing Shoes (2007)

Love CPR (2011)

 

Petra Marklund néven:

Teen Queen (1999)

Inferno (2012)

Ensam inte stark (2015)

Frimärken (2021)

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr7916746430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása