SoltBrain Blog

Férfi a férfihoz avagy Death rides a horse westernfilm ajánló

2015. július 30. - SoltBrain

 Egy újabb westernfilm bemutató poszthoz érkeztünk a mai nap. Egyik jóbarátom ajánlotta figyelmembe a Death rides a horse (olasz címen Da uomo a uomo, angolul As Man to Man, magyarul pedig Férfi a férfihoz) című 1967-es westernt, amit igazán jó volt megnéznem, azt mondhatom. A Death rides a horse egy remekül megszerkesztett, jól kidolgozott karakterekkel és hangulatos zenével bíró alkotás, amit bátran ajánlok a spagetti-westernek szerelmeseinek, vagy annak, akit érdekelnek Ennio Morricone filmzenéi, mivel ő is hozzájárult a film készítéséhez.

deathrides-a-horse-covercomp.jpg

  A történetünk egy békés farmer családról szól, akik épp egy szeretetteljes vacsorát költenek el, egyszerű házukban. Ott van az apuka, anyuka, a leány és a fiúgyermek. A kellemes idillnek az aljas  banditák vetnek véget, akik váratlanul rajtuk ütnek és lemészárolják az egész családot...a családapát lelövik, a nőket meggyalázzák és szintén agyonlövik. Bill, a fiúgyermek elbújik a gonosztevők elől, de búvóhelyéről minden szörnyűséget lát, és mozdulatlanná dermed a borzalmaktól. A döbbenettől mozogni nem tud, de megfigyeli a gazembereket; az egyik mellkasára négy ász van tetoválva, a másiknak halálfejes nyaklánca van és így tovább... Ezek a képek örökké megmaradnak a gyermeki lelkében. A házat felgyújtják a banditák, és elmenekülnek. De az egyik bandatag megmenti a lángoktól a gyermeket. A fiú túléli a borzalmakat és megfogadja, hogy egy napon megbosszulja a családját és végez a gazemberekkel. 15 éven keresztül éjt nappallá téve edz, célba lő pisztolyával és tökélyre fejleszti harci képességeit. Aztán egy napon elindul, hogy megtalálja a gyilkosokat, akiket már a jó Isten se ment meg Bill haragjától...

 A filmnek több plakátja is van, az érdekesség kedvéért belinkelem

death_rides_horse.jpg
210px-dauomoauomo_poster3.jpg

 

Rendező:      Giulio Petroni

Zeneszerző:  Ennio Morricone

Szereplők:    Bill Meceita: John Philip Law

                    Ryan: Lee Van Cleef 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr57586808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása