SoltBrain Blog

The Void filmajánló, avagy természetfölötti borzongás halloween alkalmából

2021. október 30. - SoltBrain

A The Void egy 2016-os kanadai horrorfilm, ami már a posztere alapján ígéretesnek tűnt számomra. Mire érdemes számítani a filmmel kapcsolatban? Lebilincselő atmoszférára, gusztustalan jelenetekre, furcsa szörnyekre és más elmebeteg dolgokra, csak erős idegzetűek számára.the-void-2016.jpg

Lovecrafti hatást tükröznek a fénylő háromszögből kinyúló csápok

Elsőre klisésnek tűnhet a történet alapfelállása, de higgyétek el, a film képes ezektől elrugaszkodni. Szereplőink ezúttal csapdába estek egy rideg kórházban, amit titokzatos szektatagok körülzártak, majd elkezdenek megmagyarázhatlan dolgok történni. Eddig is láttunk horrormozit, ami kórházban játszódik, a fanatikus szektatagok korábban is az életünkre törtek, az ijesztő szörnyek és a véres jelenetek pedig mindig is a műfaj alapvető kellékei közé tartoztak, mégis tudom ajánlani nektek a The Void-ot, különösen halloween estére.

Milyen műfajba lehetne sorolni a 2016-os The Void-ot? Kozmikus horror, testhorror, supernatural vagy lovecrafti? Én azt mondanám, hogy valami olyan, ami nagyon hatásos, eléri a célját: borzongást váltott ki belőlem. Másfél órán keresztül a képernyőhöz szegezte a tekintetemet, ehhez fogható élményben már régen volt részem. Nem mondom, hogy tökéletes a film, többen is kifogásolták kommentekben a kusza cselekményt és helyenként a színészi játékot, ennek ellenére egyszeri megnézésre minden horror fannak javaslom.

„Statisztikailag valószínűbb, hogy kórházban fogsz meghalni, mint bárhol máshol” – ez a mondat nem valami bizalomgerjesztő és elég rosszat sejtet...

 

Írta és rendezte: Steven Kostanski, Jeremy Gillespie

Producerek: Casey Walker, Jonathan Bronfman

Szereplők: Aaron Poole, Kenneth Welsh, Daniel Fathers, Kathleen Munroe, Ellen Wong

 

Jó kis borzongást kívánok nektek Halloweenre!

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr5516740666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása