SoltBrain Blog

Drága Elza, avagy Ripli Zsuzsi a keleti fronton

2024. március 21. - SoltBrain

A Drága Elza! cselekménye 1942-ben játszódik a mai Ukrajna területén a keleti fronton. Lombos honvéd (Makray Gábor), hazájához hű katona hiába várja, hogy viszont láthassa feleségét, ugyanis sosem kap lehetőséget a hazajutásra. Ekkor még nem is sejti, hogy az igazi pokoljárás csak ezután vár rá...

draga_elza.jpg

Meglehetősen válogatós vagyok a magyar filmekkel, de amikor ráhangolódok a hazai mozikra, szoktak meglepetések érni. A Drága Elza! kifejezetten emlékezetes élményt nyújtott nekem a maga 96 perces játékidejével. Úgy érzem, hogy a készítők jó munkát akartak kiadni a kezeik közül, ami pár hiba ellenére sikerült is. Csata jelenetek szempontjából voltak hiányosságok, mivel csak kisebb tűzpárbajokat láthattunk némi puskaropogással megfűszerezve, de drámaiságból, érdekes karakterekből nem volt hiány. Emellett Ripli Zsuzsát is láthatjuk a vásznon, akire modellként már korábban is felfigyelhettünk, mivel kétszer is szerepelt a CKM férfimagazinban. Azóta feltűnt többek között a Drága Örökösök-ben, A mi kis falunk-ban és a Kisváros-ban is.

  

Cím: Drága Elza!

Műfaj: háborús dráma

Év: 2014

Rendező, producer, forgatókönyvíró: Füle Zoltán

Forgatókönyvíró, operatőr, vágó: Grátz Márk

Szereplők: Ripli Zsuzsanna, Makray Gábor, Bodor Géza, Varga Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr3218338625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása