SoltBrain Blog

Az Alternatív Unió 1. fejezet: Brexit pub

2022. április 13. - SoltBrain

"2050-ben három rezsim uralja Európát. A sorosista Európai Egyesült Államok, az illiberális Közép-európai Unió és a posztszovjet Eurázsiai Föderáció, amelyek évtizedek óta harcban állnak egymással. A pattanásig feszült helyzetben egyre valószínűbb, hogy rövidesen forradalom fog kirobbanni…

 Az Alternatív Unió zord világában elszántan küzdenek a hatalomért a nemzeti-keresztény illiberálisok, a feministák, a sorosisták és a szélsőjobbosok, miközben fokozatosan fény derül Brüsszel és Moszkva terveire a Közép-európai Unióval kapcsolatban. Vajon meg tudja őrizni függetlenséget a Közép-európai Unió a Nyugat és a Kelet halálos szorításában? "

 *

Oravecz Heléna imádta a Brexit pubot.

A Nigel Farage utca és a Theresa May utca sarkán álló pub évekkel ezelőtt belopta magát a szívébe, amikor Nógrád megyéből felköltözött Budapestre. A Közép-európai Unióval egyidős Brexit pub az illiberális szavazók törzshelye volt.  

Borongós idő volt. Szórványosan esett napközben, a sárguló falevelekről lassan csöpögött le az esővíz. A szél kellemetlenül erős és hideg volt, ezért nem ült kinn senki sem a pub teraszán. A betérő vendégek a söröző minden egyes apró részletéből a konzervatívok lázadását érezhették a nyugati korszellem ellen. A Brexit pubba beérve vodkasör szaga csapta meg az orrát. Már hozzászokott. Népi rock szólt a hangszórókból.

illiberalis_zaszlo.png

Zászló: Illiberálisok Szövetsége, magyar kormánypárt

_-= TRIGGER WARNING! =-_

Egyes szövegrészletek tartalmazhatnak nem-polkorrekt elemeket is

Fejezetek száma: 1/12

Olvasási idő: 10-15 perc

Dátum: 2050. szeptember 18.

 

Az európai népi rock ötvözte a népzenék hagyományait a rock műfajjal, amelyben az egykoron ismert magyar nemzeti rock stílusjegyeit is fel lehetett ismerni. Régi szövegek és dallamok új köntösben. A népi rock az európai folklórból merített; francia, lengyel, orosz népzenék hatásait éppúgy tükrözte, ahogyan az öreg kontinens többi nemzetének zenei alkotásait. A kemény, zúzós hangzástól kezdve a lágy dallamokig bezárólag szinte mindet szívesen hallgatta Heléna.

A bejárati ajtóval szemben egy piros szalaggal áthúzott, tizenkét csillagos, szivárványszínű lobogó fogadta a betérőt. Megrongálták az Európai Egyesült Államok jelképét, azzal a szándékkal, hogy fittyet hányjanak a politikai korrektség toleranciát követelő szólamaira. A nagyterembe érve minden vendég felfigyelt a kormánypárt, az Illiberális Szövetsége párt lobogójára; a narancssárga alapon kereszt szimbólumra. A pulttól jobbra az egész falat elfoglaló okosTV-t helyeztek ki, amin politikai vagy sportcsatornákat sugároztak.

A Brexit pubban a falon függő festmények, fotók vagy más relikviák az euroszkepticizmust, EEÁ elleni lázadást szimbolizálták. Nigel Farage-ról, Theresa May-ről, készült festmények köszöntötték a vendégeket. Tömérdek Brexittel kapcsolatos karikatúra diszitette a falakat, a pulttal szemközti képen a hajdani EU tizenkét csillaga közül az egyik hiányzott, ami mögül a Big Ben tornya hátulról bekukucskált. A mellette lévő képen a brit zászló beékelődött az EU-s zászlóba, megbontva a tizenkét csillagos lobogó által szimbolizált egységet.

A pub hangulata elbűvölte az illiberális nőt; mind az idejáró társaság, mind az asztalok, falak díszítése a konzervatív szellemiségű lázadást sugározták magából. Felkelést a szabadelvű nyílt társadalom és a feminizmus ellen. Nem biztosítottak helyet a semleges neműeknek a mellékhelyiségben. A Brexit pub harcban állt a gendersemleges vagy politikailag korrekt világnézettel. A hely tulajdonosát nem érdekelte, hogy megsérti-e valakinek az érzékeny lelkivilágát. Budapest sorosista és feminista polgármesterei petíciót kezdeményeztek a pub bezárásáért, de intézkedésük csak szimbolikus volt, hiába gyűjtöttek össze több ezer aláírást. A progresszív feministák és sorosisták általában elkerülték az illiberális sörözőt. 2036-ban a Nicola Gruevszki-terv és 2044-ben Geert-Wilders terv idején ugyan megrongálták az épületet, de az elkövetőket hamar lekapcsolták, nem keletkezett jelentős anyagi kár.

Heléna és a horvát barátnője, Barbara délre beszélték meg a találkozót. A pult előtt hamar észrevették egymást, majd az Európa térképpel szemben ültek le. Nem sokkal később megjelent a pincérrobot.

Átnézték az itallapot. Barbara az English Will és a No More Migrants fantázianévre keresztelt kézműves söröket választotta. Heléna a kedvencét kérte. Az eurázsiai vodkasört.

Szerette a nyugtató komló és a tüzes vodka keleti elegyét. Eurázsiában tudnak mulatni az emberek – mondogatta gyakran, dicséret gyanánt. Ahányszor betért ide, mindig rendelt magának vodkasört.

Barbarát akkor ismerte meg, amikor felköltözött Budapestre, a Donald Trump téri lakásába. A barátnője a jobb megélhetés reményében jött dolgozni Magyarországra. A régió gazdasági életében jelentős különbségek mutatkoztak meg; a visegrádi négyek és a balti államok gyorsabban fejlődtek, mint a balkániak. A zlotiró övezet országaiban egységes gazdaságpolitikát vezettek be, emellett a KEU projektekből nagyobb összegű támogatásokat hívhattak le, mint a zlotirót nem használó déli országok. A tervek szerint Horvátország 2051-től fogja használni az egységes közép-európai fizetőeszközt, de a fejlődés üteme csak lassan növekedett. Évekkel korábban létezett egy Bérunió elnevezésű szocialista tömörülés Varsóban, amely célul tűzte ki a bérkülönbségek csökkentését a nemzetek Európájában. Tíz éven át politizáltak, egészen addig, amíg a 2040-es évek elején a feminista Női Felszabadítási Front bekebelezte a frakciójukat. Később sem valósult meg a bérunió, az egységes gazdaságpolitika hiányában, mivel a tagállamok szuverenitását nem akarták megsérteni e tekintetben. 

A tagállamok szuverenitása nagyobb különbségekhez és kisebb egységhez vezetett. Megérte a balkáni vendégmunkásoknak északra utazniuk, ezért költözött Barbara Magyarországra.

Heléna az egység érdekében feláldozta volna a közép-európai országok önállóságát.

A régió gazdasága is versenyképesebb lenne, így legyőzhetnénk a nyugati sorosistákat.

Heléna feszültnek látszott, ezért Barbara rákérdezett, mi bántja őt.

- Az apám ellen összefogtak a szemét Soros-bérencek! – fakadt ki Oravecz Heléna.

- Ne emészd magad Heléna. Biztosra veszem, hogy hazudnak a feministák, apukád nem erőszakolt meg senkit - nyugtatta a barátnője. A horvát nő nem beszélte jól a magyart, ezért a szinkrontolmácsgépet használt a kommunikációhoz.

- De lejáratják nagy nyilvánosság előtt!

- Fény fog derülni az ártatlanságára, ne aggódj.

Heléna amennyire sajnálta a nemi erőszak áldozatokat, annyira hitványnak nevezte azokat, akik csak aljas rágalomnak használják azt. Gonosz fegyver a rágalmazás.

Oravecz Lászlóra, Budapest illiberális főpolgármesterére össztüzet zúdítottak a progresszívok. Korrupcióval vádolták a sorosisták, a kisebbségi tulajdonában lévő Maglev Zrt. gyanús pénzügyei miatt. A feministák nemi erőszakkal vádolták. A roma civil szervezetek rasszistának bélyegezték, mivel Oravecz László olyan eurázsiai szerzők műveit lájkolta a VKontakton, akik nem határolódtak el a romák elleni atrocitásoktól. Vagyis gyaníthatóan egyetért a romák elleni kirekesztéssel, mivel nem szólalt fel ellene.

Ergo Oravecz László nettó rasszista.

A sorozatos támadások súlyát nem bírta el az apja, akinek ezért megromlott az egészségi állapota. Veseproblémákkal kórházba szállították.

- A nemi erőszak téma az utóbbi évtizedekben közszájon forog. Olyanokat is megvádolnak, akiknek semmi közük az egészhez – mondta a magyar nő.

- És ők a sorosisták leghűségesebb szövetségesei. A baj csőstül jön.

- Az apám becsületes ember, nem lopott a közpénzből. A Maglev Zrt.-ben senki sem csalt el pénzeket a varsói uniós támogatásból. A milliárd zlotirós sikkasztási botrány egyszerűen egy koholmány. Aljas támadás a sorosisták részéről – védekezett Heléna.

- Tűntek el pénzek a sorosisták civil szervezeteiben is. Még ha volt is korrupció az illiberális állami cégekben, a sorosisták sem jobbak semmivel sem. Sőt még rosszabbak.

A két illiberális nő beszélgetéseik során nagyon sok témát érintettek. Ők ketten igazi kocsmafilozófus módjára vitatták meg a világ eseményeit, a közéleti problémákat oldottak meg elméleti síkon. Szidták az Európai Egyesült Államokat, a migránsokat, a Soros-hálózatot, a feministákat. Ha kultúráról beszélgettek, kizárólag konzervatív művészek alkotásait dicsérték.

– Neked hogy tetszett "Az első kilépés – a Brexit dráma" film? – kérdezte Heléna Barbarát.
– Szerintem egyszernézős volt, attól még a Migránsinvázió második része is jobban tetszett.
– Azt a filmet én is imádom, elmentettem a VKontakt-on a kedvenc filmjeim közé. Egyszerre szól az iszlamisták és a bevándorlást támogató sorosisták bírálatáról. Egyértelműen káros mind a kettő. Csak attól félek, nehogy megismétlődjen újra a tragédia.

Az Afrikai Iszlám Állam 2029-es kikiáltása tagadhatatlanul hatást gyakorolt az öreg kontinens politikai helyzetére. Az iszlamista terrorveszély miatt migránsok milliói özönlötték el Európát. Az illiberális történészek szerint egy éven belül húsz millió migráns nyújtott be menedékkérelmet az EEÁ-nak. Horvátország és Szlovénia a második migránsválság során alkalmazott nyugat-európai bevándorlási kvóta rendszer miatt döntöttek a kilépés mellett. Szakértők szerint Románia és Bulgária kiválásához is hozzájárult az események láncolata, mivel a kvóták megterhelték a szociális rendszerüket, ami a roma-lázadás kitörésében is szerepet játszott.

– Ne légy ilyen pesszimista! A közép-európai hadsereg megvéd minket – vágott vissza Barbara. Állítása nem volt alaptalan. A modern önvezérlő, lézerágyús tankok komoly kihívást jelentettek bármelyik támadó számára. Emellett a közép-európai hadsereg komoly összegeket fordított a gyalogság, a légvédelem és a lézerütegek fejlesztésére – vágott vissza.

Nagy hatótávolságú lézer ütegeket állítottak fel a nyugati, keleti, déli szárazföldi és az északi tengeri határokon. Heléna bízott a védelmi rendszerben.

– Én realistán látom a dolgokat, higgyél nekem. A Drábik János Történelemtudományi Főiskolán végeztem, másodéven pedig megkaptam a Matteo Salvini emlékérmet a történelemversenyen. Értem a dolgomat.

– Hiszek neked, csak hagyd abba a hencegést! – szólt rá Barbara. Pár pillanat erejéig kizökkentek a beszélgetésből. Heléna kezdte úgy érezni, megsértette a horvát lányt.

– Megnézted a Francia ellenállót? – váltott témát Heléna.

– Bocsi még nem volt időm. A hétvégén megnézem, becsszóra.

– Nem hagyhatsz ki ilyen alapműveket – Oravecz nehezményezte, hogy Barbara nem látta még a Marine Le Pen életét bemutató, egész estés filmet. Mindenkit hősnek tekintett, aki a régi Európai Uniót és az utód államát éles hangon kritizálta. Akik szembe mert menni Brüsszellel. A Francia ellenállót az egekig magasztalta VKontakt bejegyzéseiben.

Könyvekről kezdtek el beszélgetni. Mindkettőjükre nagy hatást gyakorolt a Soros-család gaztettei című kötet. Lerántotta a leplet az ördögi Soros-hálózat működéséről. Az illiberális szerző merészen írt Soros Györgynek és fiának, Alexander Sorosnak a láthatatlan, mégis bebizonyított ténykedéséiről, spekulációiról és hatalmi játszmáiról. Alapvetően megváltozott a világnézetük a könyv elolvasása után.

Úgy elmélyültek a beszélgetésben, hogy a pultnál ülő férfiak érdeklődő tekintetét sem vették észre. Később Helénát táncolni hívta egy férfi, de a lány visszautasította. Nem volt hangulata hozzá.

Amikor felálltak az asztaltól, megjelent a pincérrobot, aminél fizettek. A készpénzes fizetést választották mindketten.

Heléna sörei három zlotiróba kerültek. A pénztárcájában két zlotiró címlet közül választhatott. Jaroslaw Kaczinsky a két zlotirósról, Orbán Viktor az egy zlotirósról kacsintott rá. A zlotiró jele, a duplán áthúzott z betű, mindkét pénzen jól látszott.

Barbara is fizetett a sörért. Sajnos egyre drágább lett az infláció miatt. A sorosistákat okolták ezért.

 

A robot szolgáltatásait igénybe véve elgondolkodott.

Csak ennyire lennének képesek a mesterséges intelligenciák? Minket kiszolgáljanak, adatbázisokat elemezzenek, helyettünk vezessenek önvezérlő kocsit? Esetleg egynyári slágereket komponálnak vagy ponyvaregényeket írnak?

Az MI kutatások hivatalosan a 2030-as évek végére zsákutcába jutottak, mondván a kutatók nem képesek leképezni az emberi elme bonyolultságát, a kreativitást, a gépek nem tudnak új ötletekkel előállni ellentétben velünk.

Akárhogyan is próbálkozunk, fejlesztünk, nincs meg bennük az az isteni szikra, ami bennünk igen. Mostanában a sci-fi is kevesebbet ír a témáról, inkább az űrkutatás éli reneszánszát, amióta az észak-amerikaiak, az eurázsiaiak és kínaiak közös projektje keretében embert küldtek a Marsra.

Újra ránézett a pincérrobotra. Már három asztallal odébb járt.

Mi járhat a fejében? Bocsánat, az áramköreiben.

Heléna tovább fűzte a gondolatsort.

Ha érzelmei, lelke nincs a vendéglátó bádogdoboznak, de elméje, szelleme biztosan van. Én a helyében valami bonyolultabb feladatot kérnék magamnak, biztos unalmas neki egész nap a vendégek igényeit lesni. Lehet, ha hagynánk fejlődni, előbb-utóbb a Brexit pubot is tudná vezetni. Más okból állíthatták le a fejlesztéseket. A gépek már képesek lennének helyettesíteni az embereket. A kormányoknak is érdeke fűződhetett ehhez; meg akarják védeni a munkahelyeket, ezáltal biztosítva a szavazóbázisukat.

 *

Miután felálltak az asztaltól, a lépcsőhöz mentek a játéktermek irányába.

Fent az emeleten biliárdasztalok, pinball játékgépek, csocsó, darts táblák mellett a gamestation kínáltak szórakozási lehetőségeket a pub vendégeinek.

Imádták a gamestationt. Heléna hosszú órákat töltött Barbarával a migránsvadászós, belső nézetes lövöldözős játékkal. Az első és második migránsválság feszültségét virtuális valóságkabinban élhették át abban a biztos tudatban, hogy a közép-európai hadsereg megóvná az állampolgárokat egy valós migráns támadástól. Néhány perc erejéig újra átélték a migránsok rohamát Röszkénél, majd az olasz partiőrség virtuális egyenruháját is magukra ölthették. A második migránsválságról szóló játékban 2029-es évbe utazó időkapszulává alakult át a kabinjuk.

Megnött a tét. A sorosisták által pénzelt nigériai aranysárga forradalom kitörését az iszlamisták hatalomátvétele követte. Menekültek milliói indultak meg Fekete-Afrikából a fejlett nyugati világba az Afrikai Iszlám Állam terrorakciói miatt. Vitatkoznak a történészek a migránsok pontos számát illetően, a nyugati szakértők alig ötmillióra becsülik számukat, míg a közép-európai, illiberális történészek szerint több, mint húsz millióra teszik számukat. Másfél órát játszottak a videójátékkal.

Dartsozni indultak a szomszéd terembe.

A közutálat tárgyának számító személyek gyakran kaptak darts nyilat az arcukba képletesen. Soros György és a fia, Alexander Soros, aki az EEÁ elnöke volt, valamint Budapest feminista és sorosista ex-polgármesterei. Fotóik a gúnytábla középpontjában helyezkedtek el. Korábban Jean-Claude Juncker és Judith Sargentini is szerepelt célpontok között, de 2050-re már eltűntek a köztudatból.

Dobás közben hallgatták a falméretű képernyőn a híradót.

A hírekben napi rendszerességgel tudósítottak migránsbűnözésről, iszlamista és szélsőjobbos támadásokról, feminista tüntetők randalírozásáról, sorosista tőzsdespekulánsok gazdasági támadásairól, összeesküvés elméletekről. Mindennapossá vált a politikai feszültség; heves parlamenti viták, szétvert ellenzéki tüntetések egész sora, szigorú határellenőrzés a migránsinvázió miatt. Közép-európa egén viharfelhők gyülekeztek.

 „A nemzetközi Soros-hálózat befolyásosabb, mint valaha. Összefogja a szabadelvű sorosistákat, a radikális feministákat, az Afro-Amerikai Köztársaságot kikiáltó fekete nacionalistákat, a neomarxistákat, valamint számtalan civil szervezetet, akik kultúraromboló szövetsége szüntelenül ostromolja a nemzetek Európáját.

A nyílt társadalom szellemi központja az EEÁ fővárosa, Brüsszel. A hal a fejénél bűzlik.

Sorosisták idézték elő az USA legyengülését az amerikai szeparatisták támogatásával és bábáskodtak az Afro-amerikai Köztársaság és az Észak-Amerikai Unió születésénél.” – hangzott a híradóban.

Az Európai Egyesült Államok és az Észak-amerikai Unió szabadkőműves államok, melyeket a sorosista-feminista szövetség emberei kormányoznak. Különösen veszélyesek – gondolta Heléna

 „Pénzelték a roma-lázadást 2036-ban. Színes forradalmakat robbantanak ki és láthatatlan kezeikkel gazdasági válságokat idéznek elő. Kezükben tartják az IMF-et, a Világbankot, a Bilderberg-csoportot.” – ezután szóba került az EEÁ társadalma.

Az EEÁ-ban minden állampolgár semleges neműként születik, nemi identitás nélkül. Nincsenek férfiak és nők. Az EEÁ egy olyan szuperállam, ahol a szülő 1 és a szülő 2 neveli a semleges nemű gyerekeket, mert már az is bűn, ha valaki kimondja, hogy apa, anya, férfi, nő. Az EEÁ-ban nem élnek olaszok, franciák, vagy görögök, hanem kizárólag európaiak. Felszámolták a nemzeteket. Hivatalos nyelvként a kizárólag a gendersemleges németet használják, amin kívül mást nem fogadnak el.

Az EEÁ-ban vannak átnevelőtáborokba zárják az illiberálisokat.

A híradóban bemutatták egy nyugati átnevelőtáborból szökött illiberális férfi beszámolóját, amit koholmánynak nevezett a sorosista sajtó. Az EEÁ hivatalos közleménye szerint nem üzemeltetnek átnevelő táborokat, csupán kötelező jelleggel érzékenyítő előadásokat tartanak a kirekesztők, hímsoviniszták és rasszisták részére, azért, hogy elhozzák a kontinens békéjét. Egy jobb, gyűlölet nélküli világot. Heléna nem hitt a sorosistáknak.

Úgy korlátozzák a szólásszabadságot, hogy ijesztő módon kibővítették a gyűlöletbeszéd fogalmát. Semmilyen körülmények között nem lehet kritizálni a kisebbségeket, a bevándorlókat és a progresszívokat. – gondolta az illiberális nő.

 *

Világhírek következtek.

Heléna igyekezett naprakész maradni. Minden apró történés fontos lehet a jövő tekintetében. Lázban tartotta Európán kívül Amerika, Ázsia és Afrika sorsa is. Utóbbi egy esetleges újabb migránsválság kapcsán. Ha háború dúl a harmadik világban, megnő a migrációs nyomás az európai országok számára.

Más kérdések is foglalkoztatták. Feminista elnöke lett Dél-Afrikának. Szélsőjobbos terrortámadás Ausztráliában. Iszlamistáknak adott el fegyvert egy afro-amerikai politikus. Korrupciós botrány az Észak-Amerikai Unióban. Letartóztattak egy pedofil lelkészt az USA-ban. Görögországban erdőtüzek tombolnak, az egyik gyújtogató korábban bizonyítottan Soros-aktivista volt. Földrengés volt Törökországban.

Minden összefügghet mindennel. A háttérhatalmak ügynökei bárhol megbújhatnak és kapcsolataikkal behálózzák a világot. Ők segítették hatalomra a feminista fekete elnököt Dél-afrikában, lejárató anyagokat terjesztettek az amerikai lelkészről. Lehet, hogy a törökországi földrengésről is a Bilderberg-csoport tehet - gondolta az illiberális nő.

Váratlan esemény korbácsolta fel az indulatokat. Az évtizedes gyűlöletet.

Feszült hangulat telepedett a Brexit pubra. A hosszúra nyúlt baráti csevegésnek sajnos kellemetlen események vetettek véget.

A halk nemzeti rock háttérzenébe egyre hangosabb kiáltások és skandálások szűrődtek be.

A híradóban rendkívüli eseményről tudósítottak. Kenyában kitört a sorosisták által pénzelt azurkék forradalom. Nyugatbarát, sorosista ellenzéki erők tüntetéseket szerveztek a regnáló Eurázsia-barát diktátor elmozdítása érdekében. Akcióik sikerrel jártak. Káosz és anarchia követte a Soros-hálózat lázító tevékenységét. A sorosista tüntetők elfoglalták az elnöki palotát, majd megfogalmazták követeléseiket.

Ha győzelemre viszik az afrikai sorosisták az azurkék forradalmat, egy nyugatbarát, szabadelvű rendszer szilárdulhat meg a fekete afrikai térségben. A EEÁ kormánya szimpatizált a felkelőkkel, nyilatkozatban fejezték ki szimpátiájukat a nyugat-európai sorosista képviselők, köztük Alexander Soros. Pozitív fejleménynek nevezték az EEÁ képviselői a Kenyában kirobbant azurkék forradalmat.

Heléna lélekben felkészült a harmadik migránsválságra.

A közép-európai hadsereg feltartóztatja őket szükség esetén. A migránskaravánok valószínűleg az EEÁ-ba irányulnak majd, de nem árt gondolni az illegális bevándorlókra sem.

Folytatódott a provokáció.

A brüsszeli Nyílt Társadalom Párt hivatalos közleményében megerősítette, hogy igényt tart a Közép-európai Unió tagországainak felvételére az Európai Egyesült Államokba.

Rendre a jogállamiság alapelveinek megsértésével, korrupcióval, választási csalásokkal vádolták az illiberális államokat. Terjeszteni akarták a nyílt társadalom értékeit a nemzetállamokkal szemben.

Vérremenő küzdelmet folytattak egymással a sorosisták és az illiberálisok, ha a szexuális kisebbségek, migránsok és más közutálatnak örvendő társadalmi csoportok kerültek szóba. A szabadságjogok feltétel nélküli támogatóiként a sorosisták feladatuknak tekintették a társadalom kirekesztett csoportjainak megsegítését, míg a populista illiberálisok a nemzeti, konzervatív rend védelméért küzdöttek.

Titkos felvételeket közölt az illiberális sajtó a sorosistákkal kapcsolatban. Hangfelvételellel és képi anyagokkal igazolták, hogy nyugat-európai sorosisták zárt ajtók mögött folytatott találkozóikon milyen radikális reformokat kívánnak megvalósítani Közép-európa újracsatlakozása után. Börtönbüntetésre ítélnék a politikailag inkorrekt személyeket, átnevelő táborba küldenék a kirekesztőnek ítélteket. Szétvernék a keresztény családmodellt a feministákkal együtt és megnyitnák a határokat a migránsok előtt. A CEU-hoz hasonló egyetemeket nyitnának a régió minden nagy városában, hogy előmozdítsák a tolerancia terjedését a közgondolkodásban.

Lejárató, manipulált koholmánynak nevezték a progresszívok a megjelent felvételeket, amiből semmi sem igaz.

Kérdéses maradt, mi történne, ha a Nemzetek Európája, a Közép-európai Unió megszünne létezni és megvalósulna a nyílt társadalom. Egyesek anarchiára számítottak, míg mások a nyugathoz való felzárkózás lehetőségét látták benne.

A 2030-as évek elején az európai tüntetések jobbára békések voltak, a 2036-as események után rendszeresen erőszakba torkollottak a megmozdulások.

Brüsszel és Varsó sakkban tartották egymást az ellenzékiek jogainak csorbításával.

A brüsszeli bevándorlásellenes, Illiberális Nemzetek Uniója párt a közép-európai nemzetek Európája modell mintájára képzelte átalakítani az Európai Egyesült Államokat. Régiókra szabdalták volna az EEÁ-t, létrehozva a Nyugat-, Észak-, és Dél-Európai Uniót. Brüsszel joghatóságát jelentősen lecsökkentve, nagyobb nemzeti szuverenitást követeltek a tagállamoknak

Az illiberálisok és a sorosisták egyszerre jelentettek külső és belső ellenséget egymás számára. Közép-Európában ellenzéki pozicióban támadták a sorosisták az illiberálisokat, míg az EEÁ-ban kormányon voltak. Brüsszelben viszont az illiberálisok képviselték a legjelentősebb ellenzéki erőt, és az EEÁ keleti szomszédjában teljhatalmat gyakoroltak.

A sorosistákkal kapcsolatos hírek könnyen felheccelték a tömegeket.

Az állami csatornán élőben közvetítettek a brüsszeli Soros György téren megrendezett tüntetésről, melyet a Közép-európai Unió ellen szerveztek meg. A külpolitikai adok-kapok lassan már mindennapossá vált; az EEÁ és a KEU egymás diplomatáit sértegette, beutazási kérelmüket megtagadták, már a konzulátusaik bezárásával fenyegetőztek. A kocsmai televízió 16K felbontásban közvetített a több tíz ezer összegyűlt sorosista tüntetőről, amint hangos ovációval köszöntik felszólalókat, köztük az elnököt, Alexander Sorost. A vele szimpatizáló tömegek eksztázisba kerültek, amint a vezér fellépett a pódiumra. Alexander, az Európai Egyesült Államok Bizottságának elnöke, belekezdett a beszédébe.

A Brexit kocsma vendégei belekiabáltak a híradó közvetítésébe.

– Rohadt Soros-ivadék!

– Szemét tőzsdespekulánsok!

– Te még rosszabb vagy, mint az apád volt!

– Ezt a nyugati fertőt keresztény ember nem tűrheti!

Az egyik pultnál ülő férfi idegességében a földhöz vágta a sörös korsót. Ha lettek volna ellenzékiek a teremben, a fizikai biztonságuk súlyos veszélybe került volna.

A közleményből egyre kevesebbett lehetett érteni, mert a kocsmai bekiabálások egyre hangosabbak lettek. Az agresszív üvöltésektől fojtogatóvá vált az atmoszféra.

A hangzavar tetőpontján egy idős férfi a székét a televíziónak hajította. Szilánkossá tört a képernyője. Az ifjabb Soros beszédének utolsó mondatait már senki sem érthette. A bejáratnál tartózkodó biztonsági őr cselekedett; lefogta és földre kényszerítette az agresszív férfit, majd a csapos kihívta a rendőrséget. A rongáló idős férfi a kiérkező rendőrökkel szemben nem tanúsított ellenállást, a jelek szerint megbánta tettét.

– Elég sok felgyülemlett indulat volt az öreg úrban, mi tagadás – kommentálta Barbara az eseményeket.

– Csak kár a TV-ért. Jobban tette volna, ha elmegy tüntetésre és EEÁ-s zászlót égetni – vágta rá Heléna.

 

*

Háttérinfó: A Közép-európai Unió születése:

2026-ban kikiáltották az Európai Egyesült Államokat (EEÁ), ennek hatására kilépnek a V4-országok (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia), majd megalapították a Visegrádi Uniót. Az EEÁ bomlásához hozzájárult Brüsszel erős központosítási törekvése, a rendszeresen jogállamiság viták és a populista illiberalizmus térnyerése. 2028-ban bevezették az új pénznemet, a zlotirót. 

europa-vakterkep-szinekkel6.jpg

2029-ben második migránsválság idején az összes dél-európai országban tartottak referendumot a kilépéssel kapcsolatban, de csak a szlovének és a horvátok léptek ki. Horvátország és Szlovénia 2033-ban csatlakozott a V4-országokhoz, ezután a Visegrádi Uniót átkeresztelték Közép-európai Unióvá (KEU).

2035-ben Szerbia és Észak-Macedónia csatlakozott a KEU-ba.

2036-os roma-lázadás után beadta csatlakozási kérelmét Románia és Bulgária, amely országok szabályozatlan kiválás után 2038-ban csatlakoztak.

2043-ban folytatódott az EEÁ központosítása, ezért a Balti-államok csatlakoztak a KEU-ba.

2044-ben Bosznia-Hercegovinát megszállta a közép-európai hadsereg.

2046 Moldova megszállása, de a Dnyesztermenti Köztársaság az Eurázsiai Föderációba csatlakozott.

Tagországok: Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Észak-Macedónia, Észtország, Lettország, Litvánia, Bosznia-Hercegovina, Moldova

 

A következő fejezet címe: Martinovics, a sorosista

 

Tartalomjegyzék: ITT

Előszó: ITT                                                              Következő fejezet: ITT

 

Szerző: SoltBrain

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr9617807587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása