SoltBrain Blog

Az Alternatív Unió 4. fejezet: Közép-Európa

2022. május 08. - SoltBrain

 "2050-ben három rezsim uralja Európát. A sorosista Európai Egyesült Államok, az illiberális Közép-európai Unió és a posztszovjet Eurázsiai Föderáció, amelyek évtizedek óta harcban állnak egymással. A pattanásig feszült helyzetben egyre valószínűbb, hogy rövidesen forradalom fog kirobbanni…

 Az Alternatív Unió zord világában elszántan küzdenek a hatalomért a nemzeti-keresztény illiberálisok, a feministák, a sorosisták és a szélsőjobbosok, miközben fokozatosan fény derül Brüsszel és Moszkva terveire a Közép-európai Unióval kapcsolatban. Vajon meg tudja őrizni függetlenséget a Közép-európai Unió a Nyugat és a Kelet halálos szorításában? "

 *

Miután Heléna kijött Barbarával a Brexit pubból, egy drónrepülő száguldott el a fejük felett. Postadrónnak tűnt, hozzárögzített egyméteres csomaggal.

Két légifolyosót használtak a repülődrónok, egyet az épületek szintjén, egyet pedig tízméterrel felette. Változatos célból alkalmazták a drónokat; sürgősségi, mentős feladatokat éppúgy rájuk bíztak, mint csomagtovábbítást, sőt a dróntaxik a személyszállítást is megkönnyítették. Megfigyelőként segítették a rendőrség munkáját, miközben az utcák fölött járőröztek.

– Mi dolgod lesz az este?

– Beugrok a 3D nyomdába kajáért és ruháért.

– Akkor megyek veled. Nekem is van nyomtatnivalóm.

Beszálltak Heléna önvezérlő kocsijába, majd a célkoordinátának megadták a Marine Le Pen sétány 2-es házszámot. Az intelligens jármű javasolt egy kitérőt a Geert Wilders utcai benzinkúthoz az autó állapotát felmérve. Ott tankolt rendszeresen Heléna, ha kocsival jött, már rutinná vált.

Két perc múlva megérkeztek.

Az önvezérlő kocsi magától feltöltötte a tankját, az akkumulátorát, majd megvette az éves autópálya matricát. Heléna örült neki, mert majdnem kiment az eszéből. Néha úgy érezte, a kocsijának már jobb memóriája volt, mint neki.

Szerencsére a gépek nem tudnak olyan szétszórtak lenni, mint én.

Oravecz László, az apukája vette neki az önvezérlő kocsit az érettségije után. Ennél szebb ajándékot el se képzelhetett volna. Hallgatókorában a Drábik János Történelemtudományi Egyetemre, a munkakezdés óta pedig a Migránskutató Intézetbe járt a kedvenc járgányával.

Alkoholfogyasztás után is használhatta az MI-irányítású személygépjárművet, ami véget vetett a zéró tolerancia szigorú korának. Ha meglátták volna a rendőrök az ittas állapotúakat beülni ilyen kocsikba, maximum akkor lett volna teendőjük, ha a vezető átvált manuális kormányzásba. Nyugodtan becsiccsenthettek a lányok a barátnőikkel buliban, majd beszállhattak a vezetőülésbe.

A közép-európai önvezérlő kocsikat egy lengyel illiberális cég gyártotta, más esetben Heléna nem használta volna.

Ha a sorosistáké lenne a cég, az autó összes helyadata illetéktelen kezekbe kerülne. Az nem történhet meg, semmilyen körülmények között – gondolta Heléna.
illiberalis_zaszlo.png

Zászló: Illiberálisok Szövetsége, magyar kormánypárt

_-= TRIGGER WARNING! =-_

Egyes szövegrészletek tartalmazhatnak nem-polkorrekt elemeket is

Fejezetek száma: 4/12

Olvasási idő: 10-15 perc

Dátum: 2050. szeptember 20.

Elindultak a 3d nyomtatószalonba a Marine Le Pen sétányra. A közterek elnevezései utaltak az illiberalizmus fogalmának kibővülésére. Míg korábban elsősorban Jaroslaw Kaczinsky-t és Orbán Viktort nevezték illiberálisnak, évtizedekkel később az olyan populista demokraták is beletartoztak ebbe a csoportba, mint Geert Wilders vagy Marine Le Pen. Az illiberálisok táborát a radikális jobboldaliak, konzervatív keresztények mellett Nicola Gruevszki macedón antisorosistái is erősítették. Az illiberalizmus az európai jobboldal gyűjtőfogalmává vált az idők során.

Közvetlenül a 3D nyomtatószalon előtt parkoltak le. Hosszú sorok kígyóztak az épület előtt. A szomszédos kerületből is átjártak lakosok, ha a másik printer csak későn tudta volna teljesíteni a nyomtatást.

A 3D nyomtatók posztmodern tárgykészítő üzemekként funkcionáltak.

A felhasznált anyagok alapján számos printertípus terjedt el. Lehetett ételt, fegyvert, bonyolult molekulákat, pótalkatrészeket, beültetendő szerveket, hallókészüléket, protéziseket, művészeti alkotásokat nyomtatni, ahogyan személyreszabott ruhát, kozmetikai termékeket és bármit, ami belefért az alkotók fantáziájába. A készítendő tárgyakról .stl kiterjesztésű file-t tárolnak a számítógépekben, ami alapján a printer elvégezte a feladatát.

Az ipari forradalom negyedik hullámaként emlegetett 3D gyártás számos előnnyel bírt. Helyi szinten valósította meg a tárgykészítést, ami csökkentette a távol-kelet befolyását a világgazdaságban. Személyreszabottan és gyorsan dolgoztak a multifunkciós gyárak. Először az egészségügy és a gazdaság megrendeléseit teljesítették, aztán a lakosság egyéb igényeit elégítették ki.

Ha nem volt kedve főzni, a 3D nyomtatott ételek közül választott magának valamit. Általában bablevest, knédlit, sóletet vagy brassóit kért, de alkalmanként a gourmet szekcióból rendelt. Olyan finomat nyomtattak, ahogyan egy séf főzött.

Szabó helyett 3D nyomtatóval készítették a személyre szabott ruhakollekciójukat. Heléna nem ragaszkodott az aktuális divathoz, a 2040-es évek kollekcióit jobban szerette.

Pótalkatrészek készítésére is ideális választásnak bizonyult a 3D nyomtatás, lecsökkentve a javítási időt. Amikor elromlott a mobiltelefonja, egy apró alkatrész újra nyomtatásával, majd beépítésével pár perc alatt megjavították a készülékét.

Heléna időnként eljátszadozott a gondolattal, mi lenne, ha beszerezne az otthonába 3D nyomtatót. Személyre szabott ruhákat, dísztárgyakat, ínycsiklandozó ételeket nyomtatna, amikor csak kedve támad hozzá. Amilyen kellemes érzés volt erre gondolni, olyan gyorsan elhessegette a gondolatot. Közép-Európában és az Eurázsiai Föderációban bevezetett állami monopólium miatt magánszemélyek és cégek nem birtokolhattak 3D nyomtatókat. A korlátozást biztonsági okkal indokolták meg; a tárgykészítő gépek éles tárgyakat, lőfegyvereket, robbanószereket is előállíthattak a felhasználó szándékának megfelelően. A fegyverhasználat szigorú korlátozását kiterjesztették a 3D printerekre is, különösen a fémmegmunkáló változatokra. Az illegális fegyvernyomtatás már emberéletet is követelt.

Kijöttek Barbarával a kerület 3D nyomtatószalonjából. Elindultak hazafelé.

Elhaladtak a Sebastian Kurz utcai római katolikus templom mellett, ahol Heléna minden vasárnap imádkozott Európa békéjéért. A béke az ő értelmezésében egy bevándorlók és Soros-hálózat nélküli, konzervatív, keresztény társadalmi rendben öltött testet. Múlt hét vasárnap a pap rendhagyó módon nem a nyílt társadalom fertője ellen, hanem a dark web ellen szólalt fel.

Az emberiség egyik legádázabb ellenségének nevezte a dark webet. Terroristák, drogosok, perverzek és közönséges bűnözők bujkáltak az internet sötét, illegális területein. Meggyőződése szerint bűnbe vitte az embereket a mélyinternet. Küzdelmet hirdetett a keresztény kultúra fennmaradása érdekében, minden törvényes eszközzel fel kell számolni a kiberbűnözést a sötét weben. Nem véletlenül átkozta az egyház is a dark webet. Heléna ismert olyanokat a gyülekezetből, akik a Tor böngésző megszerzése után léptek a bűn útjára. Drogot rendeltek maguknak a Silk Road 5.0-ról, fegyvert vásároltak illegálisan vagy pornófilm függők lettek. Hallott olyan kerületi lakosokról is, akik emberkereskedelemmel foglalkoztak, amikor dark webeztek. Más miatt is aggódott. Az ellenzékiek előszeretettel használták a mélyinternetet a nézeteik terjesztésére, ahol kikerülhették az internetcenzúra merev rendszerét. Sorosisták, feministák, szélsőjobbosok a dark weben ostorozzák a nemzetek Európáját.

Nem hagyhatjuk, hogy az aljas Soros ügynökök az anonimitás leple alatt lezüllesszék társadalmunkat! – gondolta Heléna, amikor eszébe jutott a múlt heti mise.

A Sebastian Kurz utca a Jair Bolsonaro parkban folytatódott. Oravecz hetente háromszor járt futni a kerület talpalatnyi zöld övezetébe, hogy fitt maradjon. Az aranyozott okosóráján figyelte a testének paramétereit; pulzusszám, vérnyomás, elégetett kalóriák. Három éve az okos óra elküldte háziorvoshoz a fiatal nőt, mert lehangoltságot észlelt nála.

A parktól nem messze háziorvosi rendelő, a posta és a városháza helyezkedett el. Éttermek, mozik, színházak és kocsmák színesítették a külváros látképét, amerre elhaladtak.

Heléna sok összetépkedett választási plakátot látott a póznákon. Feminista, sorosista, újhungarista, illiberális képviselők arca tekintett rá, amint az úttesten elsuhantak a kocsival.

Megérkeztek a lakóövezetbe. Az újépítésű lakóházak stílusa követte az aktuális trendet. Háromszög alapterületű építmények nyílegyenes fehér falait csillogó üvegablakok keresztezték a földszinttől a legfelső szintig. Drónrepülők tisztították az ablakokat, mikor Heléna leparkolt a kocsijával az udvaron.

Helénának vett az apja egy száz négyzetméteres lakást a Donald Trump téren, amikor felvételt nyert a Drábik János Történelemtudományi Egyetemre Pesten. Akkoriban ismerte meg a horvát barátnőjét, Barbarát, aki vele szemközti házban lakott albérletben. Ha pár év múlva elköltözne Budára, ahogyan az apja ígérte, akkor is tartaná vele a kapcsolatot, annyira megkedvelte az elmúlt pár évben. Hasonlóan gondolkodtak a világról, együtt szidták a migránsokat, a sorosistákat, a feministákat, amitől hamar kölcsönös szimpátiát éreztek egymás iránt. Fodrászhoz, kozmetikushoz is együtt jártak a lakhelyüktől keletre a Benjamin Netanjehu térre.

Régen még máshogyan hívták a teret. A Recep Tayyip Erdogan teret a muzulmánellenes Geert Wilders-terv után átkeresztelték Benjamin Netanjehu térre 2044-ben. Mintha az illiberálisok szándékosan nem foglalkoztak volna azzal a ténnyel, hogy a névadók életük során mennyire gyűlölték egymást. A deiszlamizáció után nem maradhatott muzulmán név a köztereken. Barbara kiszállt a kocsiból és hazament az albérletbe.

Heléna kocsival bement az apjához a Szlávik János Kórházba.

Napokkal ezelőtt Oravecz László, Heléna apja kórházba került veseproblémával. Évek óta küzdött a krónikus betegségével, emellett az őt ért rágalmak is közrejátszottak egészségi állapotának romlásában. Nemcsak őt viselték meg a támadások. A lányát is.

Az apám sem tulajdonított el közpénzt. Soha – mérgelődött magában az illiberális nő.

Édesanyja korai elvesztése miatt különösen kötődött az apjához. Politikai pályafutása hősies cselekedetek sorozatának tűnt számára; felvette a harcot a nyugatbarát erők ellen a keresztény nemzetek Európájának szent védelme érdekében.

Budapest legmodernebb egészségügyi intézményének a Szlávik János Kórház számított, az ott használt 3D szervnyomtatók nagy száma és a fertőzések ellen alkalmazott speciális bakteriofágeljárások miatt. A 3D nyomtatással forradalmasított szervátültetés milliók életét mentette meg, részben a technológia gyorsasága réven. Immunológiai szempontból előnyös antigént tartalmaztak a gyorsan beültethető szervek, gyors előállítást biztosított a gyártó kapacitás, emellett a szervkilökődések száma elenyészőre csökkent. Oravecz László új veséjét egy napon belül elkészítették. A 3D szervnyomtatás elterjedése visszaszorította a dark weben korábban virágzó szervkereskedelmet, mivel legális úton is beszerezhetővé váltak az életmentő szervek nagy számban. A súlyponti kórházakban saját célra 3D szervnyomtató gépeket használtak, amik az ambulanciák számára is készítettek szerveket. Az orvosi eszközöket, szükséges alkatrészeket a körzet legközelebbi 3D printereitől kapták. 

Bakteriofágok segítségével sikeresen vették fel a harcot az antibiotikumrezisztens kóróokozókkal szemben. A baktériumokat megtámadó vírusok használatával minimálisra csökkentették a kórházi fertőzések valószínűségét.

Hazavitte az apját a Donald Trump téri lakásába. Pihenőt javasolt neki az orvos.

Fontolóra vették, hogy ideiglenesen visszaköltöznek Nógrád megyébe, hogy távol legyenek a város zajától, a tüntetések központjától, a feszültségektől. Évtizedek óta egymást érték a megmozdulások Budapesten, elsősorban a feministák és sorosisták tüntettek a nemzeti kormány ellen vagy az illiberálisok a progresszívok ellen. Vidéken erős támogatottsággal rendelkeztek az illiberálisok, az ellenzékiek szervezkedéseire aligha lehetett számítani. Időszakosan felvonultak zászlót lengetve a szélsőjobbosok, de komoly választási eredményeket ők sem értek el.

*

Heléna élvezte a házvezetőrobot áldásos tevékenységét. A tizennyolcadik születésnapjára kapott MI ajándék mobil egysége porszívózott, felmosta a csempét, port törölgetett, ablakot mosott. Miután a konyhai, fürdőszobai, álló egységek evőeszközöket, ruhákat mostak, majd szárítottak, elpakolták a ruhákat, evőeszközöket. Az automata felmentette a nőket a tavaszi nagytakarítás nehézségei alól, emellett egyszerű szerelési, barkácsolási funkciókat is elláttak.

A számlákat is befizette, ha a tulajdonosa beállította a szükséges bankszámlaszámot. Felügyelték a riasztót és az internetkapcsolatot is. Télen a fűtést, nyáron a légkondicionálót működtették. A házvezető mesterséges intelligencia a kedvenc zenéinek lejátszásával tette még hangulatosabbá a lakásában töltött időt. Szerette a 2040-es években felkapott közép-európai népi rockot és az underground balkáni metált.

Kedvenc robotja gombnyomásra bejárta a lakását, hogy minden apró zugot kitisztítson. Heléna egyszer elgondolkodott azon, hogy az MI házvezető szinte már jobban ismerte a lakását, mint ő, mivel az MI kamerái állandóan figyelték, a mozgó egységek pedig sűrűn járőröztek benne. Robotkutyát nem akart venni, mivel elégedett volt az otthona biztonsági rendszerével. Még a villanykapcsolóval sem kellett bajlódnia, ahogy belépett a szobába, magától felkapcsolt a lámpa, amint kilépett, magától lekapcsolt. A házvezető robotok elérhető árba kerültek évek óta, nők millióinak életét megkönnyítve.

Nincsenek is elnyomva a nők a háztartásban, csak feminista koholmány az egész – gondolta az illiberális nő.

A házvezető robot meghibásodása esetén a kiérkező szerelő feltérképezte, mely alkatrészeket kell pótolni. Ezek háromdimenziós képét elküldte a 3D nyomtatószalonnak, akik másnapra kinyomtatták azt.

Az MI lakáj munkája nem volt hibátlan. Az időszakos műszaki hibák mellett meg lehetett hackelni, ilyenkor a betörők játszi könnyedséggel besétáltak a tett színhelyére. A működőképes MI a veszély észlelése esetén villámgyorsan riasztotta a rendőrséget, a tűzoltóságot vagy a mentőket attól függően, éppen melyikre volt szükség.

Családfigyelő alkalmazást állított be, idős, beteg apukája gondozása céljából. Jelez a rendszer, ha rosszabbodna az állapota. Heléna tervei szerint évek múlva az újszülött gyermekét fogja óvni az MI szoftver. Családot akart alapítani.

Leült a kanapéjára. Automatikusan bekapcsolt a falnyi méretű okos-TV, majd pillantokkal később az állami csatorna képe villant fel.

Biztonsági szakértőket kérdeztek az illiberális Unió keleti szomszédjáról, az Eurázsiai Föderációról.

*

„2049-ben bekebelezte Türkmenisztánt az Eurázsiai Föderáció. Belső-Ázsia utolsó független posztszovjet államát is belekényszerítették a putyinista birodalomba, akaratuk ellenére. Miután a lézerágyúval felszerelt önvezérlő tankok felszámolták az ellenállást, bemasíroztak a türkmén fővárosba, Asgabatba. Befejeződött Belső-Ázsia sorostalanítása, teljesen felszámolták a Soros-hálózat működését a szektorban.“

Lézerágyúkat rendszeresített haderejében az Eurázsiai Föderáció, az USA, India, Pakisztán és Kína. Elsősorban a szilárdtest-lézer típusú Laser Weapon System (LaWS) terjedt el a harcászatban. Hadihajókra, tankokra, határmenti légvédelmi ütegekre, repülőkre szerelték fel a legütőképesebb fegyvereket. Előnyösnek bizonyult, hogy energiát használtak fel az ágyúk lőszer helyett, ugyanakkor a nagy méretű energia termelő egységek miatt a gyalogosok géppuskáit nem szerelhették fel lézerkarabélyokkal. Egyelőre nem sikerült kisebb méretekben megvalósítani a technológia használatát. Fejlesztéseknek köszönhetően az időjárási tényezők, mint a pára, felhő, eső, köd kevésbé zavarták meg a lézer működését.

Heléna csodálta az eurázsiai haderőt. Lehetnének ilyen harci eszközök Magyarországon is a közeljövőben.

Fél órával később új műsor kezdődött.

Az állami televízió Varsóból tudósított az illiberális intézmények működéséről. Gyönyörű neoklasszicista épület adott otthont a Közép-európai Unió parlamentjének a lengyel fővárosban, amely méreteiben meghaladta a brüsszeli Európai Parlamentet.

Közvetlenül a monumentális épület melletti szoborparkra fókuszált a kamera.

Az illiberális emlékmű márvány talapzatán bronz mellszobrot kapott Orbán Viktor, Jarosław Kaczyński, Andrej Babis, Robert Fico, Antall József, Lech Wałęsa, Václav Havel. A visegrádi együttműködést létrehozó politikusoknak éppúgy szobrot állítottak, akárcsak az illiberalizmus szentjeinek.

Egyórás adást szenteltek a Közép-Európai Parlament, a Nemzetek Európája Bizottság, a Visegrádi Tanács és a Legfelsőbb Bíróság működésének bemutatására. A jogalkotási, felügyeleti és költségvetési hatáskörrel rendelkező, kilencszáz tagú, Közép-európai Parlament tagjait öt évente választották közvetlenül az állampolgárok. A varsói parlament döntött a közös hadsereg, közös határellenőrzés és külpolitika ügyében, a KEU bővítésről, az új tagállamok felvételéről, köthetett kereskedelmi egyezményeket, közös KEU-projekteket határozott meg gazdaság élénkítése céljából. A győztes mindent visz alapon születése óta az illiberálisok irányították az uniós parlamentet. Az Illiberális Néppárt uralta Varsót. A külügy és hadügy kulcspozícióiba kivétel nélkül illiberális személyeket neveztek ki. Ha ellenzékit választottak volna, vagy ők jutnak kormányerőre, az veszélyes helyzetet eredményezett volna az illiberálisok számára. A sorosisták és a feministák nyíltan kijelentették, hogy győzelmük esetén visszaléptetik a régió tagországait az EEÁ-ba. A szélsőjobbosok nem akarták felszámolni a KEU-t, de szélsőséges mértékben átalakították volna. Az illiberálisok tökéletlen, korlátozott demokráciáját terrorral váltanák fel terveik szerint. A nem fehér, nem keresztény népcsoportok állampolgárságát elvennék, a fehér Európát ellenző másként gondolkodókat pedig börtönbe zárnák.

A tagállamok népességarányosan delegáltak a képviselőket Varsóba, ugyanakkor a romák, a macedóniai albánok, az Balti-államokban élő oroszok nem kaptak külön képviseletet, mivel ők a régió egyik országában sem kerültek többségbe. Sok esetben csorbult a kisebbségiek nyelvhasználati joga is. A balti oroszok jogfosztottsága növelte a feszültséget az Eurázsiai Föderációval.

Végrehajtó szervként a Nemzetek Európája Bizottság bírt a legnagyobb hatalommal. Feladatai részeként jogszabálytervezeteket készített a parlamentnek, ellenőrizte a költségvetést, döntött a közös haderő, külpolitika, határellenőrzés ügyeiben. A Nemzetek Európája Bizottság elnökei, - vagy ahogyan köznyelvben nevezték őket - a közép-európai elnökök, egyszemélyben a hadsereg főparancsnokai is voltak.

2030-ban megalkották a Nemzetek Európája Alapjogi Chartát, amely törvénytelennek tekintette a nemi kvótákat, az abortuszt, az eutanáziát, a migráció népszerűsítését, a melegházasságot, valamint az LMBTQ közösség számos jogát, amit az EEÁ-ban garantált a brüsszeli vezetés. Varsó jelképezte a sorosista Brüsszel illiberális ellenpólusát.

A Charta fontos részét képezte a külföldi ügynök törvény, amire hivatkozva rendelték el 2036-ban a Nicola Gruevszki és 2044-ben Geert Wilders terveket. A közép-európai elnökök rendelték el a terveket statárium idején. Cselekvésre utasíthatták a tagállamokat, amikor a nemzetek Európája veszélyhelyzetbe került, előbb a Soros-hálózat terjeszkedése, később a muzulmán terrortámadások okán.

Az illiberális unió közös ügyei közé tartozott a hadsereg, a határellenőrzés, egységes külpolitika, viszont más kérdésekben nem törekedtek az egységre. A közép-európai tagállamok nagyobb szuverenitást élvezhettek, mint a nyugatiak az EEÁ-ban. Kevesebb szakpolitikai bizottságot hoztak létre uniós szinten, nem tették egységessé az oktatást, az egészségügyet, a környezetvédelmet, az agrárpolitikát, ugyanakkor gazdasági projektek keretében épültek a maglev vasútvonalak és 3D nyomtatókkal forradalmasították az ipart.

Az uniós parlament mandátumainak eloszlása az illiberálisok elsöprő győzelméről tanúskodott. A szavazatok nyolcvan százalékát Illiberális Néppárt szerezte meg, akik képesek voltak évtizedről évtizedre megőrizni népszerűségüket. Ők alkották meg a KEU nemzeti-keresztény, jobboldali populista arculatát. Fokozatosan kiszorították a bevándorlásellenes erők, a feminizmus és a nyílt társadalom propagandáját a kultúrából, muzulmánmentessé tették Közép-Európát a Geert-Wilders-terv végrehajtása során.

2050-ben Jaroslaw Ivanovskit választották a Nemzetek Európája Bizottság elnökénének. Személyét több részről támadások érték. A progresszívok szerint ő a nyugat elkötelezett ellensége, nőgyülölő fehér férfi, a szélsőjobbosok szerint pedig korrupt, álnemzeti és megalkuvó. Tett eurázsiaellenes kijelentéseket, ami visszhangot váltott ki Moszkvában, tervei szerint Kínával füzi szorosabbra a külpolitikai kapcsolatokat. Sok kérdést vetett fel személyisége. Aggódtak a jövőért a nyugatbarát erők is.

Kitartó próbálkozásaik ellenére sem tudták az ellenzékiek visszaszorítani az illiberálisokat. A radikális feminista Női Felszabadítási Front és a sorosista Közép-európai Helsinki Bizottság egyesüléséből jött létre a Demokratikus Erők a Patriarchátus ellen, a Nyitott Társadalomért progresszív tömörülés, amely választásról választásra veszített erejéből. 2050-re már csak a szavazatok tizennégy százalékát birtokolták. A szélsőjobbos Fehér Büszkeség Pártja stabilan a voksok öt-hat százalékát szerezte meg ciklusonként.

Bemutatta a televízió a nemzeti unió kisebb befolyással bíró intézményeit is. A Visegrádi Tanácsot a régi EU-s Miniszterek Tanácsának lehetett megfeleltetni, amely csak javaslattevő szereppel bírt.

Elsősorban etnikai konfliktusokban döntött a prágai Legfelsőbb Bíróság. Túlnyomórészt magyar-román, horvát-szerb ellentétek kerültek felszínre, a romák és fehérek közötti atrocitások mellett.

A pozsonyi Közép-európai Számvevőszék ellenőrizte a Nemzetközi Visegrádi Alap bevételeit, amiből a KEU-projekteket finanszírozták, de a zlotiró bevezetéséről is ez a szervezet döntött. Nyolc országban fizettek zlotiróval. Három balti államban, a V4 országokban és Horvátországban.

*

Háttérinfó: Oravecz Heléna életútja

Oravecz Heléna jómódú, vidéki illiberális családból származott Nógrád megyéből. Nem érezte szigorúnak a nemzeti keresztény nevelést, amit gyerekkorában kapott. Kamaszkorában sem érezte, hogy fel kell lázadnia a hagyományok ellen. Elfogadta a konzervatív értékrend korlátait.

Egész életében úgy vélekedett a világról, ahogyan az illiberálisok. Szidta a nyugatot, a migránsokat, a Soros-családot. Öt éves korában elveszítette édesanyját rákos megbetegedés miatt. Apja nevelte fel kiskorától kezdve. Oravecz László igyekezett mindent megadni a kislányának, rengeteget költött lánya taníttatására, aki elsősorban nyelvek és a történelem iránt érdeklődött. Osztályelső volt a Kövér László Általánosiskola és Gimnáziumban, ahol az ötödikben megrendezett történelemversenyen Matteo Salvini díjat kapott. Érettségi után felvételt nyert a budapesti Drábik János Történelemtudományi Egyetemre, ekkor költöztek fel a fővárosba.

Másodéves korában Erasmus programmal egy évet tanulhatott az Andrzej Babis Szabadegyetemen Prágában.

Egyetemi évei alatt ismerte meg legjobb barátnőjét, a horvát lányt, Barbarát.

Summa cum laude eredménnyel diplomázott huszonhárom éves korában, majd Migrációkutató Intézetnél helyezkedett el. A huszadik századi világtörténelmen kívül a közelmúlt eseményei is érdekelték. Apukája elmesélte neki, mi történt 2036-ban.

„Kitört a sorosisták által pénzelt roma-lázadás, majd hónapokkal később a Nicola Gruevszki-terv keretében válaszlépésre került sor az illiberálisok részéről.” – hallotta az apjától.

Heléna akkor még csak tizenegy éves volt, gyerekként nem követhette az eseményeket, nem érthette az összefüggéseket, de később helyeselte az illiberálisok rendelkezéseit, amikor az apjával erről az időszakról beszélgetett. 

Egyetemre járt a 2044-es Geert Wilders-terv végrehajtásakor. A közép-európai elnök, Boleslaw Jagodzinsky állítása szerint "a mohamedánok népírtásra készülnek", megindokolva a közép-európai térség deiszlamizációját, a Geert-Wilders tervet. Heléna egyetértett az elnökkel.

Úgy érezte, biztonságosabb lett a Közép-európa Unió a deiszlamizáció után. Ezután lett elkötelezett illiberális.

Belépett az Illiberálisok Szövetségébe.

Nagyon sokat köszönhetett az édesapjának. Felnevelte az anyja halálát követően, iskoláztatta, és ami még fontosabb, segített megtalálni a hivatását. Középiskolás korában megmutatta neki a Hivatáskereső Applikációt.

Középiskolás korában nem tudta eldönteni, milyen hivatást válasszon magának, amit felelőséggel fog gyakorolni élete végéig. Érdekelték a küzdősportok, a történelem, a politika, a harcászat, emellett szívesen tanult nyelveket. Különösen a lengyel, cseh, szlovák nyelv iránt érdeklődött. Az apja felhívta figyelmet a nyelvi pályák nehéz kilátásaira, mivel a modern szinkrontolmácsgépek rohamosan elterjedtek. Javasolt egy hivatás és álláskereső szoftvert a kislányának, ami megoldaná a problémáját. Nem is sejthette, hogy az ingyenes szoftver milyen gyökeres változásokat fog elindítani az életében. Az életre szóló segítségért nem kért mást a program, mint információt.

Minden adatát meg kellett adnia, életkor, tanulmányai, érdeklődési köre, amire csak lehetett, rákérdezett a szoftver. Személyiségtípusát pszichológiai tesztekkel állapította meg.

Videófelvételt készített róla az applikáció; szüksége volt magasságára, testsúlyára, testalkatára, arcképére, minden mérhető paraméterére. Az órákon át tartó felmérés után megkapta a választ: történésznek való. Jól tette, hogy hallgatott az apja által javasolt bölcs programra.

Eredetileg tolmács akart lenni, a Varsóban a közép-európai parlamentben, de jobban is járt, hogy nem vették fel, mivel időközben elterjedtek a szinkrontolmács gépek és sok tolmács, fordító idővel elveszítette az állását, 2046-ban már nem is indítottak ilyen képzéseket se Magyarországon, se külföldön. Heléna ki merte jelenteni, hogy a szoftver még a munkaerőpiaci változásokat is belekalkulálta a tanácsába. Az állami fejlesztésű MI pontosan meg tudta mondani, hogy mivel érdemes foglalkoznia. Rengeteg tovább tanulni vágyó fiatal életét könnyítette meg a lengyel fejlesztésű szoftver.

Heléna pontosan emlékszik arra a napra, amikor használta a Hivatáskeresőt. Még az apjának sem árulta el a teljes igazságot. Valójában két munkát ajánlott neki a szoftver. A történész pályáról beszélt, nem azt titkolta el, de a másikat igen.

Legyen titkosrendőr, aki segít kémkedni a Soros-ügynökök ellen.

Heléna szeme felcsillant, amikor megkapta a lehetőséget. Kötelezte a gép a titoktartásra, ha azt szeretné a fiatal hölgy, hogy valóra váljon a legbensőbb vágya.

Megtette. Nem beszélt senkinek a másodállásáról.

Ez a gép olyan pontosan meg tudja mondani, hogy mire vágyok. Megindító, jobban ismer engem, mint önmagamat.

 

 

A következő fejezet címe: Antonov, a feminista

 

Tartalomjegyzék: ITT

Előző fejezet: ITT                                                        Következő fejezet: ITT 

 

Szerző: SoltBrain

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr3317826713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása