SoltBrain Blog

Music Cover Youtube Csatornák

2023. február 16. - SoltBrain

Szeretek zenei átdolgozásokat (music cover) hallgatni. Persze sokan mondják, hogy minden dalnak az eredeti verziója a jobb, de szerintem az átdolgozások - ha ügyesen csinálja az előadó - tudnak valami pluszt hozzáadni a zenéhez. Sokszor még a műfajváltás is előnyös tud lenni: popzenét rockosítani vagy elektronikus zenévé alakítani érdemes lehet, ezáltal újnak hat a régi szám.

Fel lehet róni az előadóknak, hogy az átdolgozásaikkal nem készítenek semmi eredetit, de én azt mondom erre, hogy inkább arról van szó, hogy egy jó alapanyagot dolgoznak fel újra és újra. A mai alkalommal négy youtube csatornát mutatok be nektek, amelyek kifejezetten zenei feldolgozásokból készítenek videókat és akiket szívesen ajánlok bármelyik rockzene-kedvelő youtube nézőnek.
langolo-gitar.jpg

 Sershen & Zaritskaya. Az orosz páros a Welcome to the Jungle cover dalával lopta be magát a szívembe. Főként rock számokat adnak elő, mint például az AC/DC-től Highway to Hell, vagy Bon Jovi-tól a Livin' on the Prayer, de nyugodt dalokat is hallgathatunk; a Lorde együttestől a Yellow Flicker Beat-et.

  

Minniva Borrensen: ezúttal egy norvég előadóval van dolgunk, aki főleg metál zene feldolgozásokat tölt fel a youtube csatornájára. Dragonforce, Iron Maiden, Beast in Black, Sabaton és még sok más együttes dala is felbukkan a cover videók között.

   

First to Eleven. Lady Gaga Poker Face című dalát szerintem kifejezetten jól dolgozták fel. Szerintem nem mindegyik cover videójuk jó, például az Avril Lavigne átdolgozások már nem tetszenek nekem. Rock mellett pop számokat is előad az amerikai csapat, szóval a változatosságból nincs hiány.

 

Larissa Liveir. Túlnyomórészt hard rock és metál műfajú feldolgozásokat szokott megosztani short videók formájában. Ügyesen bánik a gitárral a leányzó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://soltbrain.blog.hu/api/trackback/id/tr1518043790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása